(sütés nélküli gyorsan elkészíthető ,finom desszert)!
Hozzávalók:
4 csomag narancsos piskóta tallér
1 evőkanál kakaópor
15 dkg vaj
1 dl tej
A díszítéshez:
1-2 dl habtejszín
1 narancs reszelt héja
Elsőként négyfelé vágjuk a három csomagnyi kekszet.
Lábasban felmelegítjük a vajat a tejjel és a kakaóval,majd jól összekeverjük a darabolt tallérokkal.
A krémet kétfelé vesszük.A massza egyik felét egy 18 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk.Kirakjuk a tetejét az egész tallérokkal,majd rásimítjuk a massza másik felét.Néhány órán át hagyjuk dermedni de legjobb ha 1 éjszakát pihentetjük a hűtőben.
Kemény habbá verjük a tejszínt.Csillagcsöves habzsákba töltjük,majd habrózsákat nyomunk a torta tetejére.Megszórjuk reszelt narancshéjjal!
A kölespelyhet leforrázzuk, kását készítünk belőle. Hozzákeverjük a többi hozzávalót és kókuszzsírral kikent tortaformába öntjük. 120'C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. A...
Elkészítési idő:1. A kekszet apróra törtjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a többi alapanyagot is és robotgéppel összedolgozzuk. Az egészet sütőformába simítjuk. 2. Közben a habot felverjük...
Elkészítési idő:A 250 g mandulát a nádcukorral együtt ledaráljuk. Az 50 g mandulát szintén ledaráljuk annyira, hogy darabos maradjon. Hozzáadjuk a cukros-mandulás keverékhez és elkeverjük. A tojá...
Elkészítési idő: 1 óra