4 doboz joghurt
1 csomag 25 g-os étkezési zselatin (kis tortazselé nem jó hozzá)
2 dl habtejszín
3 ek cukor
idénygyümölcs
A joghurtot elkeverjük a cukorral és a zselatinnal, majd kicsit meglangyosítjuk, éppen csak hogy elolvadjon benne minden. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tejszínt, amit előtte nem kell felverni.
Beleforgatunk gyümölcsöt, kivizezett formába öntjük, majd a hűtőben 1 óra, mélyhűtős rásegítéssel fél óra alatt megdermed, és lehet enni. Lehet még az aljára tejben kicsit megáztatott babapiskótát tenni.
Általában egy óra alatt elfogy :-)
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, félretesszük. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és vízzel fehéredésig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejjel, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk. 6 gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 fokos sütőben, 10-12 perc alatt. A krémhez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük. A mézes kekszet nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, majd a kekszet egy nyújtófa segítségével apróra...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: Könnyű