4 doboz joghurt
1 csomag 25 g-os étkezési zselatin (kis tortazselé nem jó hozzá)
2 dl habtejszín
3 ek cukor
idénygyümölcs
A joghurtot elkeverjük a cukorral és a zselatinnal, majd kicsit meglangyosítjuk, éppen csak hogy elolvadjon benne minden. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tejszínt, amit előtte nem kell felverni.
Beleforgatunk gyümölcsöt, kivizezett formába öntjük, majd a hűtőben 1 óra, mélyhűtős rásegítéssel fél óra alatt megdermed, és lehet enni. Lehet még az aljára tejben kicsit megáztatott babapiskótát tenni.
Általában egy óra alatt elfogy :-)
--A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük. Belekeverjük a lisztet, majd óvatos mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét. --A masszát egy közepes méretű( ,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes5 db. tojás, 5 ek. liszt, 5 ek. porcukor, fél cs. sütőpor. A tojások sárgáját habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem. a lisztbe elkeverem a sütőport. A...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűTészta: Liszt + kakaó átszitálva, a vajat elmorzsolom benne. Hozzáadom a porcukrot és a 2+3 ek vizet. Gyors mozdulatokkal összegyúrom. Enyhén lisztezett folpack fólián kinyüjtom...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: KönnyűA tésztához először a tojások fehérjét habbá verjük. A puha margarint / vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és tovább keverjük. Hozzáadjuk a mákot, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű