50 dkg gomba
1 kisebb vöröshagyma
2-3 evőkanál update zsemlemorzsa
1 db tojás
1 csokor petrezselyem
só, bors, színes paprika ízlés szerint
2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
A megmosott gombát felaprítjuk. Zsíron, vagy olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, és a petrezselyemmel addig pároljuk, amíg a levét el nem főtte.
Összedolgozzuk a zsemlemorzsával és 1 egész tojással, majd ízesítjük a fűszerekkel. Zsemlemorzsában megforgatva kézzel pogácsákat formálunk belőle.
Olajban kisütjük, akár a sima fasírtot.
A kuszkusz egy tálba teszem és másfél szeres forró húslevessel leöntöm. Megkavarom. Ráteszek egy folpackkot és 10 percig hagyom hogy megszívja magát a folyadékkal, ekkor egy villá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet és a túrót forrásig hevíted, aztán leszűröd és belerakod a vajat , sót és szódabikarbónát. Lassú tűzön kevergeted és sűrű krém lesz belőle 7-10 perc alatt. Ezután pedig ki...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat egy tálba ütjük és villával felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a keményítőlisztet és a puha vajat, és géppel jól kikeverjük. Amikor a massza összeállt, a legvégén fol...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy nagy lábosba 4 liter vizet öntünk, beletesszük a far-hátat, és főzni kezdjük. Amikor felforrt, leszedjük a habját, és hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, fehérrépát és zelle...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: Közepes