2 csészényi zabpehely
1 csészényi vegyes, enyhén aprított/tört mag (mandulát, mogyorót, diót, de lehet beletenni napraforgómagot, tökmagot)
½ csészényi kókuszforgács
2 evőkanálnyi édesítő
3 evőkanálnyi olvasztott kókuszzsír
½ teáskanálnyi őrült fahéj
½ teáskanálnyi só
.
1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra (ha van légkeveréses opció, azt is állítsuk be).
2. Egy tálba öntsük a zabpelyhet, kókuszforgácsot és magokat, míg egy másik tálban keverjük össze az olvasztott kókuszzsírt, az édesítőt, a sót és a fahéjat. A kókuszzsíros keveréket öntsük a zabpelyhekre és jól keverjük össze, hogy az olvasztott fahéjas kókuszzsír mindenhol jól bevonja a magokat és a zabpelyhet.
3. Egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra terítsük ki a keveréket, és egyengessük el. Tegyük a sütőbe középre és süssük kb 20-25 percig, amíg aranybarna és illatos nem lesz. Félidőben nézzünk rá, nehogy megpörkölődjenek a magok, keverjük át, és tegyük vissza tovább sülni. Ha már szép ropogós és illatos, vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.
4. Gazdagítsuk a granolánkat aszalt gyümölcsdarabokkal (mazsola, szilva, narancs- citromhéj kandírozva).
Szitáljuk a lisztet egy keverőtálba, tegyük hozzá a sót, sütőport és a szódabikarbónát. Morzsoljuk bele a vajat. Öntsünk bele annyi írót, hogy lágy tésztát kapjunk. Ne dagasszuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szedret összeturmixoljuk, majd lepasszírozzuk. Hozzá adjuk a cukrot, tejfölt, joghurtot, alaposan összekeverjük. A tejszínt habbá verjük, majd ehhez keverjük a szedres löttyöt. E...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűVárd szeretettel
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót és a reszelt sajtot keverjük össze. Fűszerezzük, ha erősebb ízre vágyunk adhatunk hozzá csilit, vagy fokhagymát. Adjuk hozzá a tojást és a lisztet, gyúrjuk össze a masszát....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű