kb. 500 gr sárgarépa reszelve
2 citrom leve
1 narancs leve
csipet só
ízlés szerint méz és chilli (se ne legyen túl édes, se túl csípős)
kb. 1 ujjnyi gyömbér reszelve
2-3 evőkanál olívaolaj
A reszelt répára ráöntjük a kifacsart gyümölcsök levét és a mézet
Hozzáadjuk az olajat, sót, gyömbért, chillit.
Mielőtt tálaljuk hűvös helyen hagyjuk összeérni az ízeket és kissé megpuhulni a répát.
Ezt a salátát önállóan is fogyaszthatjuk, de húsételekhez kísérőként is adhatjuk.
A tejfölt és joghurtot fakanállal összekeverjük egy nagy tálban, majd textilbe öntjük a masszánkat. A textil négy sarkát átellenben csomózzuk és egy éjszakát fellógatva, csepegt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát megmosom, és héjastól berakom a sütőbe (180-220°C) legalább egy órára. Gyorsabban sül sütőzacskóban vagy alufóliába csomagolva. Ha megsült, akkor meghámozom, és apró kock...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a gombát, helyezzük jénai edénybe. A sonkát, az újhagymát, a paradicsomot és a füstölt sajtot aprítsuk pici darabokra, majd mindezeket keverjük össze a doboz tejföll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát vékonyra szeletelem, majd lesózom és állni hagyom, majd kinyomkodom a levét és összekeverem a tejföllel, megszórom petreszelyemmel
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű