csirkemell
kukoricapehely
a páchoz:
mustár
sült csirke fűszerkeverék
1 evőkanál méz
1 tojás
a sütéshez:
olívaolaj
A pác összetevőit egy tálban jól összekeverjük, és az enyhén sózott, borsozott csirkemell szeleteket beleforgatjuk. 1-2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek..
A kukoricapelyhet kézzel összetörjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk olívaolajjal.
A melleket kiemeljük a pácból, majd beleforgatni a cornflakesbe, és a tepsibe egymás mellé helyezzük. Tetejét is megspricceljük olívaolajjal.
Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Párolt rizst vagy krumplipürét adunk hozzá.
Salátával, dinsztelt káposztával vagy befőttel isteni!
A Csirke mellet kockára vágjuk, fűszerezzük. A tejfölt a tojásokkal lisztel, füszerekkel , apróra vágott petrezselyem zölddel, 15-dkg reszelt sajttal maszává keverjük. A húst...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFel rakom a vizet pici sóval, kevés bors, pici vegeta, petrezselyem zöld, főzöm pár percig, és egy tálba téve a kuszkuszt, ráöntöm a főzött vizet, és letakarom 20-percre, közben...
Elkészítési idő: 10-perc Nehézség: KönnyűKeverjük össze tálban a következő hozzávalókat: mustár, só, bors, finomra reszelt fokhagyma, olívaolaj Vajat olvasszuk fel, kenjük be vele a csirkecombokat, és mártogassuk bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥ A combokat előkészítjük, besózzuk és pár órát állni hagyjuk a hűtőben. Ezután 180 fokos sütőben elősütjük (fél óra sütés elegendő). ♥ A mogyoróvajas szószhoz először az apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes