csirkemell
kukoricapehely
a páchoz:
mustár
sült csirke fűszerkeverék
1 evőkanál méz
1 tojás
a sütéshez:
olívaolaj
A pác összetevőit egy tálban jól összekeverjük, és az enyhén sózott, borsozott csirkemell szeleteket beleforgatjuk. 1-2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek..
A kukoricapelyhet kézzel összetörjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk olívaolajjal.
A melleket kiemeljük a pácból, majd beleforgatni a cornflakesbe, és a tepsibe egymás mellé helyezzük. Tetejét is megspricceljük olívaolajjal.
Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Párolt rizst vagy krumplipürét adunk hozzá.
Salátával, dinsztelt káposztával vagy befőttel isteni!
A karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A hússzeleteket kicsit megütögetjük, majd sózzuk , borsozzuk és beleforgatjuk az egy teáskanál rozsliszt+ papr...
Elkészítési idő:A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a méze...
Elkészítési idő: 1 óraA hagymát apróra kockázzuk és kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a felkockázott húst, fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk ételízesítővel, őrölt borssal és zúzott fokhagymával....
Elkészítési idő: