1 nagyobb csirkemell (v. csirkecomb, v. sertéskaraj)
A mázhoz:
olívaolaj
mustár
ketchup
méz
csirkefűszer
borókabogyó
majoranna
Előkészítés:
A húst megmossuk, lecsepegtetjük, kissé kiverjük, fél órára gyengén besózzuk.
Egy tálba 1 dl. olivaolajat öntünk. Ebbe keverünk kb. 1/3 rész mustárt, 1/3 rész ketchupot, és 1/3 rész mézet. Hozzáadjuk a csirkefűszert, majorannát és az apróra vágott borókabogyót. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A fél csirkemelleket (v. sertéskaraj szeleteket) megtörölgetjük, lisztbe forgatjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a húsdarabokat, és mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük. Ezután egyenként megkenjük a fűszeres mártással, úgy, hogy az egységes, viszonylag vastag bevonatot képezzen rajtuk. A bekent husikat ezután tűzálló edénybe tesszük, és a sütőben 25-30 percig, aranybarnára-ropogósra sütjük.
Tálalhatjuk burgonyapürével vagy burgonyakrokettel, de adhatunk mellé tejszínes kukoricaköretet vagy kukoricás rizst is.
A húsból szeleteket vágunk, kissé kiveregetjük, megsózzuk, és lisztbe mártjuk. Kevés hevített vajban elősütjük....
Elkészítési idő:A vastagabb csirkemellet hosszában kettévágjuk, megízesítjük sóval és őrölt borssal, majd a felvert tojásba mártjuk. Egy jénai tálat kikenünk a krémsajt felével. Erre szórjuk a res...
Elkészítési idő:Olajon megpirítjuk a hagymát, majd a húst fehéredésig. Felöntjük vízzel, fűszerezzük, belevágjuk a paprikát, paradicsomot. Ha kész tejfölös liszttel behabarjuk. Rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő: