Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Marokkói citromos kardamomos húsgombóc tahini szóssz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg darált csirkehús
1/2 fej lila hagyma apróra vágva
2 derezd fokhagyma összenyomva
kb. 2-3 centis friss gyömbér reszelve
1 tojás
1 kis csokor petreszelyem apróra vágva
1 kis csokor koriander apróra vágva
pár szál menta apróra vágva
1 nagy bio citrom reszelt héja
8-10 dkg pirított fenyőmag
1 tk. só
1 tk. őrölt bors
1/4 tk. őrölt fahéj
1 tk. őrölt kardamom

A tahini szószhoz:
2 dl tahini (szezámmag paszta)
fél citrom leve
só, bors
víz, vagy mandulatej

Elkészítés:


A tahini szószt egszerű elkészíteni, csak szezámmag és olíva olaj kell hozzá és pasztává kell őrölni az egészet, food processzor vagy turmix is jó hozzá. De bio boltokban lehet kapni adalékmenteset, azt is lehet használni. A húsgombóc hozzávalóit egy tálba tettem és jó alaposan összekevertem, kis gombócokat gyúrtam, nedves kézzel nagyon egyszerű. Egy tepsit lekentem vékonyan kókuszvajjal erre rakosgattam a gombócokat, 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem őket. Közben többször átforgattam. Ezalatt az édesburgonyát és a zellert is megsütöttem, szintén a sütőben. A szószhoz a tahinit egy serpenyőbe tettem, hozzáadtam a citromlevet, sóztam borsoztam és annyi folyadékkal öntöttem fel, hogy nem túl sűrű szószt kapjak. Én víz és mandulatej keverékét használtam hozzá, de lehet csak víz is. A forró húsgombócokat a szósszal tálaltam, hozzá a sült édesburgonyát és zellert adtam, pár evőkanál pirított fenyőmagot szórtam még rá tálaláskor. Nagyon finom, aki szeret új ízeket kóstolni, ne hagyja ki:)

Trükkök, tippek, praktikák:


Marokkói citromos kardamomos húsgombóc tahini szóssz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkemelles rakott karfiol őzgerincben
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Csirkemelles rakott karfiol őzgerincben

A karfiolt félpuhára főzzük, majd a 4 ek tejföllel, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük. A csirkemellet apróra kockázzuk, ezt...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejszínes-gombás  csirkeragu
Tejszínes-gombás csirkeragu

Nagyobb serpenyőben kevés zsiradékon a szalonnát kisütöm, benne megdinsztelem a vöröshagymát, a fokhagymát, majd a csirkemellet fehéredésig magas hőfokon átpirítom. Meghintem kevés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Tejszínes csirkepaprikás
Csirkemell - Tejszínes csirkepaprikás

1. Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a nagyobb darabokra vágott húst és fehéredésig pirítom. 2. Ekkor rászórom a pirospaprikát, gyorsan elkeverem és felöntöm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Zsuzsa
Fűszeres csirkemell vajban pirult zöldségekkel
Fűszeres csirkemell vajban pirult zöldségekkel

A húsokat átkenjük a fűszerekkel. A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük és kivajazott tepsibe tesszük, fűszerezzük. A húsokat rátesszük és öntünk rá 0,5 dl vizet, majd vajdar...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk