menu

Családireceptkönyv.hu

Marokkói citromos kardamomos húsgombóc tahini szóssz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg darált csirkehús
1/2 fej lila hagyma apróra vágva
2 derezd fokhagyma összenyomva
kb. 2-3 centis friss gyömbér reszelve
1 tojás
1 kis csokor petreszelyem apróra vágva
1 kis csokor koriander apróra vágva
pár szál menta apróra vágva
1 nagy bio citrom reszelt héja
8-10 dkg pirított fenyőmag
1 tk. só
1 tk. őrölt bors
1/4 tk. őrölt fahéj
1 tk. őrölt kardamom

A tahini szószhoz:
2 dl tahini (szezámmag paszta)
fél citrom leve
só, bors
víz, vagy mandulatej

Elkészítés:


A tahini szószt egszerű elkészíteni, csak szezámmag és olíva olaj kell hozzá és pasztává kell őrölni az egészet, food processzor vagy turmix is jó hozzá. De bio boltokban lehet kapni adalékmenteset, azt is lehet használni. A húsgombóc hozzávalóit egy tálba tettem és jó alaposan összekevertem, kis gombócokat gyúrtam, nedves kézzel nagyon egyszerű. Egy tepsit lekentem vékonyan kókuszvajjal erre rakosgattam a gombócokat, 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem őket. Közben többször átforgattam. Ezalatt az édesburgonyát és a zellert is megsütöttem, szintén a sütőben. A szószhoz a tahinit egy serpenyőbe tettem, hozzáadtam a citromlevet, sóztam borsoztam és annyi folyadékkal öntöttem fel, hogy nem túl sűrű szószt kapjak. Én víz és mandulatej keverékét használtam hozzá, de lehet csak víz is. A forró húsgombócokat a szósszal tálaltam, hozzá a sült édesburgonyát és zellert adtam, pár evőkanál pirított fenyőmagot szórtam még rá tálaláskor. Nagyon finom, aki szeret új ízeket kóstolni, ne hagyja ki:)

Trükkök, tippek, praktikák:


http://trollakonyhamban.blogspot.hu/2014/05/marokkoi-citromos-kardamomos-husgomboc.html

Marokkói citromos kardamomos húsgombóc tahini szóssz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos csirkefalatok (Zé)
Sajtos csirkefalatok (Zé)

A csirkemellet kockákra vágjuk, majd beledobjuk egy késes aprítóba és a fokhagymával, a sóval, a borssal és a tojással együtt pépesre dolgozzuk. Golyókat formázunk a masszából és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Csirkefalatok krémsajtos bundában
Csirkefalatok krémsajtos bundában

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réffy
Aszalt gyümölcsös-kolbászos fasírt Ramsay-től
Aszalt gyümölcsös-kolbászos fasírt Ramsay-től

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Szezámos egzotikus csirke
Szezámos egzotikus csirke

Elkészítés: •A csirkét felaprítjuk és 2-3 órára a pácban éni hagyjuk •egy tálban összekeverjük a bunda hozzávalóit •elkészítjük a mázat is •a csirkét egy villával a bundába...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk