60 dkg darált csirkehús
1/2 fej lila hagyma apróra vágva
2 derezd fokhagyma összenyomva
kb. 2-3 centis friss gyömbér reszelve
1 tojás
1 kis csokor petreszelyem apróra vágva
1 kis csokor koriander apróra vágva
pár szál menta apróra vágva
1 nagy bio citrom reszelt héja
8-10 dkg pirított fenyőmag
1 tk. só
1 tk. őrölt bors
1/4 tk. őrölt fahéj
1 tk. őrölt kardamom
A tahini szószhoz:
2 dl tahini (szezámmag paszta)
fél citrom leve
só, bors
víz, vagy mandulatej
A tahini szószt egszerű elkészíteni, csak szezámmag és olíva olaj kell hozzá és pasztává kell őrölni az egészet, food processzor vagy turmix is jó hozzá. De bio boltokban lehet kapni adalékmenteset, azt is lehet használni. A húsgombóc hozzávalóit egy tálba tettem és jó alaposan összekevertem, kis gombócokat gyúrtam, nedves kézzel nagyon egyszerű. Egy tepsit lekentem vékonyan kókuszvajjal erre rakosgattam a gombócokat, 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem őket. Közben többször átforgattam. Ezalatt az édesburgonyát és a zellert is megsütöttem, szintén a sütőben. A szószhoz a tahinit egy serpenyőbe tettem, hozzáadtam a citromlevet, sóztam borsoztam és annyi folyadékkal öntöttem fel, hogy nem túl sűrű szószt kapjak. Én víz és mandulatej keverékét használtam hozzá, de lehet csak víz is. A forró húsgombócokat a szósszal tálaltam, hozzá a sült édesburgonyát és zellert adtam, pár evőkanál pirított fenyőmagot szórtam még rá tálaláskor. Nagyon finom, aki szeret új ízeket kóstolni, ne hagyja ki:)
A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágjuk, és a margarinon elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk az ételízesítőt, a zúzott fokhagymát, a lisztet és a borsot, majd alaposan összekev...
Elkészítési idő: 60 percA csirkecombokat megmossuk, a bőrét ameddig tudjuk visszafejtjük.A húst a csonttal együtt lecsapjuk egy bárddal,vigyázva hogy ne sértsük meg a bőrt és a kis maradék csontot.A húst...
Elkészítési idő:lkészités . A csirkeszárnyakat megtisztitjuk ,a forgóknál elvágjuk a szárnyvégeket levágjuk.. A húst sózzuk ,alaposan befüszerezzük és 20-30 percre a hütőba tesszük A kukorica...
Elkészítési idő: 40