Családireceptkönyv.hu

Marokkói citromos kardamomos húsgombóc tahini szóssz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg darált csirkehús
1/2 fej lila hagyma apróra vágva
2 derezd fokhagyma összenyomva
kb. 2-3 centis friss gyömbér reszelve
1 tojás
1 kis csokor petreszelyem apróra vágva
1 kis csokor koriander apróra vágva
pár szál menta apróra vágva
1 nagy bio citrom reszelt héja
8-10 dkg pirított fenyőmag
1 tk. só
1 tk. őrölt bors
1/4 tk. őrölt fahéj
1 tk. őrölt kardamom

A tahini szószhoz:
2 dl tahini (szezámmag paszta)
fél citrom leve
só, bors
víz, vagy mandulatej

Elkészítés:


A tahini szószt egszerű elkészíteni, csak szezámmag és olíva olaj kell hozzá és pasztává kell őrölni az egészet, food processzor vagy turmix is jó hozzá. De bio boltokban lehet kapni adalékmenteset, azt is lehet használni. A húsgombóc hozzávalóit egy tálba tettem és jó alaposan összekevertem, kis gombócokat gyúrtam, nedves kézzel nagyon egyszerű. Egy tepsit lekentem vékonyan kókuszvajjal erre rakosgattam a gombócokat, 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem őket. Közben többször átforgattam. Ezalatt az édesburgonyát és a zellert is megsütöttem, szintén a sütőben. A szószhoz a tahinit egy serpenyőbe tettem, hozzáadtam a citromlevet, sóztam borsoztam és annyi folyadékkal öntöttem fel, hogy nem túl sűrű szószt kapjak. Én víz és mandulatej keverékét használtam hozzá, de lehet csak víz is. A forró húsgombócokat a szósszal tálaltam, hozzá a sült édesburgonyát és zellert adtam, pár evőkanál pirított fenyőmagot szórtam még rá tálaláskor. Nagyon finom, aki szeret új ízeket kóstolni, ne hagyja ki:)

Trükkök, tippek, praktikák:


Marokkói citromos kardamomos húsgombóc tahini szóssz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkecomb - Májjal töltött csirkecomb
Csirkecomb - Májjal töltött csirkecomb

1. A csirkecombokat kicsontozzuk. 2. Megszórjuk a fűszerkeverékkel. 3. A májról eltávolítjuk a hártyákat,megfelezzük. 4. A csontok helyére 1/2 csirkemájat fektetünk, erede...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Aszaltszilvás csirkemell
Aszaltszilvás csirkemell

1.Az aszalt szilvákat egy mikró-kompatibilis tálkába rakom, felöntöm vörösborral, és kb. fél percre berakom a mikrohullámú sütőbe. Így gyorsan magába szívja a bor zamatát. Ha már é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkesonka egyszerűen
Csirkesonka egyszerűen

-A csirkecombokat ledaráljuk. - Én a bőrével együtt daráltam. , (szaftos lesz tőle ) .+a fokhagymát is beledarálju --Mehet bele só, bors,beledolgozzuk a tojásokat az őrölt kömé...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
KFC Csirkemell ropogós kukoricabundában
KFC Csirkemell ropogós kukoricabundában

A csirkemellet kis szeletekre vágom. A hús aljáról leesik egy kis darab, na akkorára. Befűszerezem, tálba teszem és leöntöm joghurttal. Csak annyival, ami szépen bevonja a húst. Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk