1 csomag mini mozzarella
20 dkg paradicsom
1 fej lila hagyma
extra szűz olívaolaj
citromlé
só
frissen őrölt bors
bazsalikom
A mozzarellát kétfelé, a lila hagymát karikákra vágjuk, a paradicsomokat negyedeljük, majd mindezt egy tálba halmozzuk.
Meghintjük egy gondolatnyi sóval, kevés őrölt borssal, majd megcsepegtetjük egy kevés olívaolajjal és citromlével.
Bazsalikomlevelekkel díszítjük.
A saláta elkészítése pár perc, de 1-2 órát tegyük a hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.
A megtisztított káposztát vékonyan szeleteljük fel. A megpucolt sárgarépát nagy lyukú reszelőn reszeljük le. A megtisztított lilahagymát vékonyan szeleteljük fel. A káposztaszel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kínai ötfűszer keverékkel, olajon megpirítjuk, majd kihűtjük. Elkészítjük az öntetet: a tejfölt a majonézzel elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spagettit sós vízben kifőzzük, kihűtjük. A száraz alapanyagokat apró kockákra vágjuk, és beletesszük az összeállított öntetbe. A tésztát kihülés után rakjuk bele. A tetjét díszít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tál fölött, sűrű lyukú szűrőben vagy vászonkendőben hagyd a joghurtot lecsöpögni legalább 3 órán át, de még jobb egy egész éjszaka. A tzatzikihoz a legjobb görög joghurtot has...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű