1 csomag mini mozzarella
20 dkg paradicsom
1 fej lila hagyma
extra szűz olívaolaj
citromlé
só
frissen őrölt bors
bazsalikom
A mozzarellát kétfelé, a lila hagymát karikákra vágjuk, a paradicsomokat negyedeljük, majd mindezt egy tálba halmozzuk.
Meghintjük egy gondolatnyi sóval, kevés őrölt borssal, majd megcsepegtetjük egy kevés olívaolajjal és citromlével.
Bazsalikomlevelekkel díszítjük.
A saláta elkészítése pár perc, de 1-2 órát tegyük a hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek.
A fenyőmagot egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk, kivesszük, és hagyjuk hűlni. A paradicsomokat megmossuk, ketté vágjuk. Egy edénybe elkavarjuk az ecettel, az olaj felével, az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat dobjuk forrásban lévő vízbe, főzzük 8-15 percig, utána hűtsük ki és pucoljuk meg. Az újhagymát vágjuk finomra, majd adjuk hozzá a majonézt, almaecetet, mustárt és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük, majd felszeleteljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vagdossuk, ráöntjük a citromlevet és hozzáadjuk a tojásokhoz. A joghurtot, a tejfölt, a mustárt és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát külső leveleitől megtisztítjuk, a fás torzsákat kivágjuk, majd nagyon vékony csíkokra aprítjuk. Megsózzuk, jól összekeverjük és 10 percig hagyjuk állni. Közben elkészít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű