maradék sült v. főtt hús
3-4 db savanyú uborka
2 db alma
1 lila hagyma
2 pohár tejföl (v. 1 joghurt, 1 tejföl)
1 tojássárga
citromlé, lovely sweet (folyékony édesítő)
1 evőkanál mustár
ízlés szerint só, bors
2 főtt tojás
A tojást keményre főzzük, megpucoljuk, kihűtjük, majd feldaraboljuk.
Egy tojás sárgáját elkeverünk mustárral, tejföllel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pár csepp citromlével és lovely sweettel ízesítjük. . Hozzáadjuk az apróra vágott savanyú uborkát, almát, lila hagymát és a maradék húst, a tojást is.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
A hagymákat megpucolom, és minél kisebbre felaprítom. Az olajon megfuttatom, hagyom összeesni. Hozzá adom a mézet vagy édesítőt, és a csokorba kötött zöldfűszereket. Én nem szerete...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA káposztát legyaluljuk. Nem sózzuk be! Az olajat egy fedeles edényben megforrósítjuk, és a cukrot beletesszük. Hagyjuk a cukrot elolvadni, majd hogy aranybarnára színeződjön. N...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban forrald össze a hozzávalókat a zselatin kivételével. Hűtsd le a keveréket, és amikor langyos, keverd benne csomómentesre a zselatinport is. Töltsd kisebb formákba v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA müzli hozzávalóit mérjük ki, majd tegyük egy mély tálba. A diót kissé aprítsuk fel egy konyhakés segítségével. Egy kerámia, vagy teflon serpenyőt tegyünk fel a tűzhelyre és kez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű