50 dkg filézett csirkemell
25 dkg szeletelt gomba
1 közepes vöröshagyma
fél dl olaj
1 tk pirospaprika
paradicsompüré
só
őrölt bors
1 gerezd fokhagyma
bazsalikom
zsálya
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajon megsütjük.Miközben sül, megsózzuk.
Amikor elkészült és megsült kiszedjük az edényből.
A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk és a hús visszamaradt olajában megdinszteljük.
Hozzáadjuk a szeletekre összevágott gombát, egy fél deci vizet, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük,amíg a gomba megpárolódik.
Ekkor hozzáadjuk a pirospaprikát, és a megsütött csirkecsíkokat. Fűszerezzük, és felöntjük paradicsomszósszal és pár perc alatt készrefőzzük.
Spagettivel (v. makarónival) és reszelt sajttal tálaljuk.
A hagymát nagyobb kockákra vágjuk, hogy harapható darabos legyen majd az ételben és nagyobb, forró serpenyőben (vagy vastag falú edényben) egy evőkanál olajra dobjuk, majd rögtön h...
Elkészítési idő:A káposzta torzsáját kivágjuk és annyi vízben, hogy ellepje megabáljuk. Amikor elkezd a víz forrni, lecsendesítjük és két villa segítségével folyamatosan szedjük le a káposzta leve...
Elkészítési idő:A darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz. A hagymákat zsíron megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt alap), rá...
Elkészítési idő: