menu

Családireceptkönyv.hu

SAJTOS KENYÉRKE (BAGETT)


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sima liszt
10 dkg rétesliszt
0,5 dl olaj
1 tojás sárgája
3 dkg élesztő
2 dl tej
kb 1 dcl viz
2 ek tejföl
2 kk só
a tetejére sajt

Elkészítés:


A hozzávalókból kelt tésztát dagasztottam ,duplájára kelesztettem ( kb 1 óra ).
Formáztam , majd 30 perces kelesztés után a tetejét megkentem tojással és megszórtam sajttal . 200 fokos sütőben pirosra sütöttem (kb. 25 perc alatt).

SAJTOS KENYÉRKE (BAGETT)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gluténmentes tortilla
Gluténmentes tortilla

A lisztet, sót és sütőport egy tálban összekeverjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a vizet, addig, amíg könnyen gyúrható, ruganyos tésztát kapunk. Lehet, hogy nem kell hozzá mind a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zsemle
Zsemle

Az összes hozzávalót a kenyérsütőgép/dagasztógép üstjébe mérem. (lehet kézzel is dagasztani, az sem tart tovább). Könnyű, a kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Olívás stangli
Olívás stangli

A darálni való magokat kávédarálóval megőröljük,összekeverjük a fűszerekkel,bikával citromsavval és a többi száraz hozzávalóval.majd hozzáadunk 3 dl langyos tejet,a balzsamecetet é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zürichi kenyér
Zürichi kenyér

A kovászt előző este elkészítjük. Letakarva pihentetjük, nem kell hűtőbe tenni. Másnap kimérjük a hozzávalókat, majd összedolgozzuk a kovásszal. Szép, fényes tésztát kapunk. Kiolaj...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk