• 25 dkg sárgaborsó
• 1 fél citrom leve
• 1 fej hagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 3-4 evőkanál liszt
• 1 tojás
• 1 evőkanál erős paprika krém
• só
• ételízesítő
• egész bors
• petrezselyem
A borsót áztassuk be egy éjszakára. A citrommal és a borssal sós vízben kb. 25 perc alatt főzzük pépesre. Kevergessük, mert leragad. Mikor kihűlt, turmixoljuk össze a zöldségekkel és a fűszerekkel. Adjuk hozzá a tojást, és dolgozzuk el annyi liszttel, hogy formálható masszát kapjunk. Kanállal formáljunk kis adagokat, majd forró olajban pár perc alatt süssük ki.
Előételként, vagy salátával önálló fogásként fogyasztható.
Sokan nem szeretik a sárgaborsót (főleg a menzás főzelék után), pedig tele van B1-, B2, E-vitaminnal, ugyanakkor folsav, kálcium, magnézium, foszfor, kálium, vas, mangán és cink is található benne. Jót tesz az emésztésnek, rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet.
A padlizsánok két végét levágjuk, csíkosra meghámozzuk (felváltva egy hámozott, és egy nem hámozott csík legyen hosszában), a közepükbe egy rést vágunk (nem vágjuk fel teljes hossz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágjuk a hagymát kockára. Pirítsuk olajon sóval, amíg fonnyadni nem kezd. Mehet rá a fokhagyma, a chili, a fajéj és a csoki. Kis lángon melegítsük, nehogy leégjen. Öntsük rá a konz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra 2. A karfiolt szedd szét nagyon apró rózsákra 3. Az olívaolajat és a fokhagymasót keverd össze egy öblös tálban, borítsd bele a karfiolrózsák...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA karfiolt szedd nagyobb rózsákra, sós vízben tedd fel főni, forrás után max. 5 percig főzd. Közben készíts besamelt. Vajon futtasd meg a lisztet, engedd fel tejszínnel, majd hú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű