menu

Családireceptkönyv.hu

TEJSZÍNES PÓRÉHAGYMÁS, ZSÁLYÁS CSIRKEMELLCSÍKOK


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy csirkemell
1 póréhagyma
zsálya
petrezselyem
só, bors
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
étolaj

Elkészítés:


Az olajon megfuttatjuk a karikára vágott póréhagymát, majd rádobjuk a csirkemell csíkokat. Fehéredésig pároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal, felöntjük az 1 dl fehérborral, majd hozzáadjuk a zsályaleveleket. Összeforraljuk a tejszínnel és már tálalható is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Bármilyen tésztával (itt orsótészta), vagy rizzsel kínálhatjuk. A tetejét petrezselyemmel és zsályával, paradicsomkarikával díszítjük.

TEJSZÍNES PÓRÉHAGYMÁS, ZSÁLYÁS CSIRKEMELLCSÍKOK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Piedone hagymás babja
Piedone hagymás babja

A kis kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, és az ujjnyi szeletekre vágott tarja mindkét oldalát megpirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk, majd kis vizet aláöntve, az elpárolg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Filléres feltétek burgonyából! 5 laktató
Filléres feltétek burgonyából! 5 laktató

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Egybesült fasírt kígyó Jamie Oliver
Egybesült fasírt kígyó Jamie Oliver

Melegítsd be a sütőt 200 fokra. Ha van légkeverésed, használd azt. Vágj apróra egy fél fej hagymát, és egy kevés zsiradékon, közepes lángon 5-6 perc alatt párold meg. A zsemlét e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Puliszka-Polenta
Puliszka-Polenta

1. A sós vizet felforraljuk, majd óvatosan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kukoricalisztet és sűrű kásává főzzük. 2. Amikor besűrűsödött, hozzákeverünk egy kevés vajat....

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk