1 nagy csirkemell
1 póréhagyma
zsálya
petrezselyem
só, bors
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
étolaj
Az olajon megfuttatjuk a karikára vágott póréhagymát, majd rádobjuk a csirkemell csíkokat. Fehéredésig pároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal, felöntjük az 1 dl fehérborral, majd hozzáadjuk a zsályaleveleket. Összeforraljuk a tejszínnel és már tálalható is.
Bármilyen tésztával (itt orsótészta), vagy rizzsel kínálhatjuk. A tetejét petrezselyemmel és zsályával, paradicsomkarikával díszítjük.
A hagymát apróra vágom, és kevés olajban megpárolom. A darált húshoz keverem a megmosott rizst, a hagymát, sózom, borsozom, kevés pirospaprikával fűszerezem, és egy tojással összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbászt és az újhagymát felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk. A kétféle paprikakrémet egy tálban összekeverjük a tejszínnel, és a majorannával. A tésztát sós,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1/2 kg savanyúkáposztát puhára főzünk feketekávéskanálnyi köménnyel. 60dkg lapockából sok hagymával, paradicsommal, paprikával pörköltet csinálunk. A káposztát, miután leöntött...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű