1 nagy csirkemell
1 póréhagyma
zsálya
petrezselyem
só, bors
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
étolaj
Az olajon megfuttatjuk a karikára vágott póréhagymát, majd rádobjuk a csirkemell csíkokat. Fehéredésig pároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal, felöntjük az 1 dl fehérborral, majd hozzáadjuk a zsályaleveleket. Összeforraljuk a tejszínnel és már tálalható is.
Bármilyen tésztával (itt orsótészta), vagy rizzsel kínálhatjuk. A tetejét petrezselyemmel és zsályával, paradicsomkarikával díszítjük.
Elkészítése: A húst az egész vöröshagymával, egy kanál ecettel, korianderrel, babérlevéllel (ha kisebb a babérlevél az egészet beletehetjük, ha nagyobb akkor csak a felét) és eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet mákot,tojássárgáját,porcukrot,vaniliás cukrot ée a citromhéjat összekeverjük ebbe belerakjuk a kiflit Kicsit várunk hogy jól beszívja Az egészet egy tepsibe rakjk a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKapcsold be a sütőt 220 fokra. Olajozd be a két sütőformádat. Mindkét edényke aljára tegyél 4-5 evőkanálnyit a fűszeres paradicsomszószból. Erre üsd rá a tojásokat. Mehet rá a pic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat alaposan megmossuk, sós vízben feltesszük főni. Ha megpuhultak, kivesszük őket, megpucoljuk és felkarikázzuk őket. A tojásokból tíz perc alatt keményt tojást főzünk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű