Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Brutál egytál


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



0,5 kg savanyú káposzta
1 doboz konzerv nagyszemű vajbab
1 szál kolbász (bármilyen) - de el is hagyható, akkor vega, vegán étel lesz
2 maroknyi kisméretű kagylótészta - vagy gm tészta/rizs
2 fej hagyma
2 db paradicsom
só, bors
(füstölt) fűszerpaprika
kevés olaj
1 csipet cukor ízlés szerint - vagy ennek megfelelő édesítő

Elkészítés:




Brutál egytál
2016. szeptember 01. - Heni süt neked

Ez most tényleg az. Úgy alakult, hogy a lakásban egy-két dolgot helyre kellett pofozni és ezt a szent feladatot 2 markos barátom vállalta magára. Igen ám, de mit adjak ebédre nekik? Váratlanul jöttek, csak ekkor értek rá. Helyzetbe kellett magam hozni, és improvizálnom kellett. Szerintem jól sikerült. Legalábbis a tisztára nyalt tányérok ezt mutatták :)

brutal_egytal2.jpg

Hozzávalók:

0,5 kg savanyú káposzta
1 doboz konzerv nagyszemű vajbab
1 szál kolbász (bármilyen) - de el is hagyható, akkor vega, vegán étel lesz
2 maroknyi kisméretű kagylótészta - vagy gm tészta/rizs
2 fej hagyma
2 db paradicsom
só, bors
(füstölt) fűszerpaprika
kevés olaj
1 csipet cukor ízlés szerint - vagy ennek megfelelő édesítő

brutal_egytal.jpg

Elkészítése:

Kevés olajon dinszteljük meg az apró kockára vágott hagymát. Majd tegyük bele nagyobb darabokban a kolbászt. Pirítsuk össze őket. Most jöhet a savanyú káposzta. Egy ollóval fel szoktam vágni a kényelmesebb fogyasztása miatt, hogy ne csapkodjon össze-vissza, amikor esszük. Fűszerezzük ízlés szerint. A füstölt pirospaprika ad neki egy kis plusz zamatot, én gyakran használom. Öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven elfedje. Fedő alatt hagyjuk, hogy felforrjon, majd tegyük bele a levétől megszabadított babot. Érdemes tartani otthon konzerv babot, nem tudni mikor jöhet jól egy gyors ebédhez, vacsorához. Ráadásul már olcsón, egész jó minőségben lehet kapni őket (Kb. 200 Ft). Óvatosan keverjük össze, de vigyázzunk, ez a bab már puha, ne törjük össze! Végül a forrásban lévő levesbe tegyük a tésztát vagy a rizst és pár percig főzzük . Majd zárjuk el a gázt alatta és lefedve hagyjuk pihenni a gőzben. Kb. 15 perc alatt beledagad a lébe, ami ettől sűrű, se nem leves, se nem ragu állagot ölt. Egy igazi egytálétel készült el pár perc alatt, ami nagyon ízletes, zamatos és olyan alapanyagokból áll össze, ami szinte mindig van otthon. De ha esetleg pont ezek nincsenek is, rögtönözzünk! Bőven helyettesíthető bármelyik tétel szinte bármivel. Ez csak egy alap. Nekem ezek voltak most itthon.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Toros káposzta
Toros káposzta

. A vöröshagymát kockára vágjuk, és zsírban megpároljuk, , és gyorsan beletesszük a feldarabolt húsokat, meghintjük sóval,borsal, fél fövésig saját levében pároljuk. Akkor rátesszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A tökéletes tortilla tészta recept
A tökéletes tortilla tészta recept

Az összes hozzávalót mérd a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát teljesen simára. 2Mikor kész a tészta, vedd ki a vastagon lisztezett asztalra, és oszd egyenlő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Burgonyfánkban sült kolbászkák
Burgonyfánkban sült kolbászkák

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még forrón áttörjük. Amikor kihűlt, megsózzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd a tojással meg a liszttel összegyúrjuk. A ko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkés bulgur
Csirkés bulgur

A csirkét megmossuk és apró darabokra vágjuk, majd serpenyőben, kevés felforrósított olajon megsütjük, végül egy tálba szedjük. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd a ser...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk