3 db zsemle
1 nagy fej hagyma
10 dkg bacon
1 tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál liszt
só, bors
A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a pirított hagymát, a bacont, az egész tojást, majd fűszerezzük, és a zsemlemorzsával, liszttel gombócokat gyúrunk.
Lobogó sós vízben kifőzzük.
1. A burgonyát egyenletes kockákra daraboljuk, és annyi hideg vízben, hogy ellepje - a vizet megsózva -, fedő alatt puhára főzzük. 2. Leszűrjük, tálra helyezzük. 3. Az olva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit lereszeled és a levét jól kinyomkodod, Az összes hozzvalót összekevered és olajban kisütöd.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű-a vizet vagy alaplevet feltesszük forrni amikor már felforrt -a bulgurt leöntjük a forró folyadékkal majd -fóliával lezárjuk és hagyjuk 20 percet pihenni majd sózzuk...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet tálban elvegyítjük 1/2 tk sóval. Ráforgácsoljuk a hideg vajat, és kézzel morzsalékosra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt, majd gyorsan simára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű