3 db zsemle
1 nagy fej hagyma
10 dkg bacon
1 tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál liszt
só, bors
A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a pirított hagymát, a bacont, az egész tojást, majd fűszerezzük, és a zsemlemorzsával, liszttel gombócokat gyúrunk.
Lobogó sós vízben kifőzzük.
Első lépésként megfőzzük a kukoricakását, polentát, puliszkát, ki hogy ismeri. Ehhez vizet forralunk, amit jól megsózunk ,teszünk egy kis vajat a vízbe majd ha felforrt, kanalakén...
Elkészítési idő: 35 pec Nehézség: KönnyűA tököt lereszeljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A feta vagy krémfehér sajtot kisebb kockákra vágjuk. Mindezt a préselt fokhagymával, a reszel...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1.Egy jénait vagy tepsit kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szelt hagymával, ráreszeljük a sajt f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit kefével megtisztítjuk, úgy hogy a héja rajta maradjon. Próbáljunk meg egyformákat választani, de ha nem sikerül vágjuk egyforma darabokra. Egy teflonozott lábasban az...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű