• csiperke gomba, vöröshagyma
• kevés olaj
• sajt
• füstölt sonka
• kaliforniai paprika
• 2 tojás
só, bors ízlés szerint
A gombát meghámozzuk, a szárát kivágjuk. A sajtot (tetszőleges fajta, kit mit szeret, én trappista sajtot használtam) lereszeljük, a hagymát, a sonkát és a paprikát nagyon apró kockákra vágjuk.
Kevés zsíradékon megpároljuk a vöröshagymát, rádobjuk a paprikát, a gomba szárakat és fedő alatt puhára főzzük. Majd hozzáadjuk az apróra vágott sonkát és a felvert tojással összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. Az előkészített gombákra ráhalmozzuk a tölteléket, majd gazdagon megszórjuk reszelt sajttal. Sütőpapíros tepsiben 20-25 perc alatt, 180 fokon szép pirosra sütjük.
A krumplit megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Bő, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsepegni. Ha meghűlt, akkor hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a tojást és annyi lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást felverjük, nem habosra, mert egész tojással dolgozunk, de alaposan. Belekeverjük a grízt, sűrű tejföl állagú tésztát kapunk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat feltörjük egy tálba.Hozzáadjuk a sót, a petrezselyemzöldet és kikeverjük egy villával.Öntsük a keveréket a forró serpenyőbe.Pár perc múlva, mikor átsült, a széleinél el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük benne a cukrot. Felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, mélyedést készítünk a közepébe. Ide öntjük az élesztős viz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű