• csiperke gomba, vöröshagyma
• kevés olaj
• sajt
• füstölt sonka
• kaliforniai paprika
• 2 tojás
só, bors ízlés szerint
A gombát meghámozzuk, a szárát kivágjuk. A sajtot (tetszőleges fajta, kit mit szeret, én trappista sajtot használtam) lereszeljük, a hagymát, a sonkát és a paprikát nagyon apró kockákra vágjuk.
Kevés zsíradékon megpároljuk a vöröshagymát, rádobjuk a paprikát, a gomba szárakat és fedő alatt puhára főzzük. Majd hozzáadjuk az apróra vágott sonkát és a felvert tojással összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. Az előkészített gombákra ráhalmozzuk a tölteléket, majd gazdagon megszórjuk reszelt sajttal. Sütőpapíros tepsiben 20-25 perc alatt, 180 fokon szép pirosra sütjük.
A joghurtot és a tejfölt összekeverjük és sűrű szövésű ruhába öntjük, majd szintén sűrű szövésű szűrőbe tesszük . Hűtőben 3 napig csöpögtetjük, majd kiöntjük tálkába. Minél tovább...
Elkészítési idő:elegítsük elő a sütőt 200 fokra. Keverjük össze az olvasztott vajat, a felaprított rozmaringot és az olívaolajat. Egy kerek, közepes tűzálló tálnak (kerámia, jénai vagy tortafor...
Elkészítési idő: