Vanília fagyi...
4 tojás sárgája... 10 dkg cukor 1 cs vanília cukor 1 egész vanília kikapart magja... 1,5 dl tej...
a tojás sárgát a cukor felével elkevertem... a másik felét a tejjel és a vaníliákkal felforraltam.. majd a meleg tejet kanalanként kevertem a sárgákhoz... aztán vissza tettem a tűzre és alaposan jó krémesre főztem.. folyamatosan keverni kell le ne égjen.. 3 dl tejszínt alaposan felvertem... majd a kihűlt vaníliát hozzá tettem .. ekkor ment a gépbe, de akinek nincs a csak tegye tégelybe és mehet a fagyóba fél óránként alaposan át kell keverni... egy kézi habverő jó hozzá
Az 1-kg-os parasztcipó tetejét levágom. A kenyér belsejét a széleibe kihúzom, 8-10 db főtt tojással körberakom. 1 kg jófajta házi savanyú káposztát egy fej hagymával megdinsztele...
Elkészítési idő:1. A tejet egy fazékba öntjük, és feltesszük főni. 2. Mikor felmelegszik, visszavesszük a lángot takarékra, majd hozzáadjuk a búzadarát és a cukrot. 3. Folyamatos kevergetés mell...
Elkészítési idő:1. lépés A cukkinit mossuk meg, vágjuk le a végeit és reszeljük le nagy lyukú reszelőn. 2. lépés A tojást keverjük el a natúr joghurttal, a fűszerekkel és az olajjal. 3. lépés...
Elkészítési idő: 1 óra1.Az egyik pohár kefírben keverjük el az élesztőt. 2.Ezután tegyük bele az összes hozzávalót egy tálba és keverjük össze alaposan. 3.A tésztát gyúrjuk át egy kicsit, majd lisztez...
Elkészítési idő: 30-60