Vanília fagyi...
4 tojás sárgája... 10 dkg cukor 1 cs vanília cukor 1 egész vanília kikapart magja... 1,5 dl tej...
a tojás sárgát a cukor felével elkevertem... a másik felét a tejjel és a vaníliákkal felforraltam.. majd a meleg tejet kanalanként kevertem a sárgákhoz... aztán vissza tettem a tűzre és alaposan jó krémesre főztem.. folyamatosan keverni kell le ne égjen.. 3 dl tejszínt alaposan felvertem... majd a kihűlt vaníliát hozzá tettem .. ekkor ment a gépbe, de akinek nincs a csak tegye tégelybe és mehet a fagyóba fél óránként alaposan át kell keverni... egy kézi habverő jó hozzá
A krumplit nagy lyukú sajtreszelővel lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a fokhagymát (összetörve) és a fűszereket (ízlés szerint), és összedolgozzuk. Ezután belerakjuk a lisztet, és...
Elkészítési idő: 0,5 óraA paprikákat mossuk meg, tegyük száraz konyharuhára, és hagyjuk őket megszáradni. Csumázzuk ki az édes paprikát. A csípős paprikából nem kell kiszedni a magokat, mert az tovább...
Elkészítési idő:Elkészítés A legismertebb elkészítési mód a fasírozott. A fasírozott lehet kis golyó, nagy és lapos korong, tepsi méretű, lehet töltött vagy töltelék nélküli. A töltelék lehet...
Elkészítési idő:A hozzávalókat egyneművé gyúrjuk, majd kis golyókat szakítunk belőle és villával lenyomkodjuk. Tehetünk bele, csokilencsét, vagy darabos csokit is. 15 perc alatt megsül.
Elkészítési idő: 25 perc