• 40 dkg kelkáposzta
• 2-3 sárgarépa
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• zsír v. olaj
• 20 dkg virsli
• 1 dl tejföl
• só, bors, majoránna, köménymag, színes paprika ízlés szerint
• petrezselyem
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a karikára vágott sárgarépát. Pár percig pároljuk. Majd megsózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával, színes paprikával és köménymaggal . Utána pedig beletesszük a csíkokra vágott kelkáposztát is. Felengedjük vízzel.
Amíg fő, kevés zsíron megpirítjuk a virslikarikákat.
A megfőtt kelkáposztából kb. egy fél bögrényit kimerünk, botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a tejfölt, simára keverjük. Hozzáöntjük a leveshez és a sült virslit is beletesszük.
Egyet rottyantunk rajta és már tálalható is.
A tetejét megszórhatjuk petrezselyemmel.
A garnélát - ha fagyasztott - felengedjük, ha friss, megtisztítjuk. A petrezselymet felaprítjuk, a megtisztított fokhagymát apróra vágjuk, és ezeket összekeverjük fél citrom lev...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKókuszzsírt felolvasztom, tisztított, kb. egyforma darabokra vágott májat megsütöm benne, és hagyom még rotyogni, hogy a víz elpárologjon. Utána a többi hozzávalóval egy magas falú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldséget puhára pároljuk és leszűrjük, lecsepegtetjük. A kókusztejszínt a kókuszolajjal meglangyosítjuk, majd elkeverjük benne a zselatint. Az összes hozzávalót a zöld fűszer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEbből tócsi tésztát készítünk és palacsinta sütőben óriási tócsikat sütünk. Ne süsd nagyon meg, puha maradjon, hogy félbe tudd hajtani! Csirkemellet apró csíkokra vágjuk, ízlés...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz