1 liter paradicsomlé
1 ek. liszt
1 ek. étolaj
1 kis fej vöröshagyma
só, kevés cukor
4-5 zsályalevél
1 szál zellerzöld
5 dkg reszelt sajt
Kevés olajjal, 1 evőkanál liszttel világos színű rántást készítünk, majd vízzel és paradicsomlével felöntjük. Hozzáadjuk a zöldfűszereket (szárított is jó). Készre főzzük.
Ízlés szerint ízesítjük, majd reszelt sajttal tálaljuk.
A kolbászokat, virslit, sárgarépát karikázzuk fel. A hagymát és a burgonyát meghámozzuk, kockázzuk. A petrezselymet aprítjuk, a paradicsom héját eltávolítjuk és felkockázzuk a papr...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük pihenni hagyjuk. (hogy a gríz kicsit megdagadjon) Szaggatjuk.
Elkészítési idő: gyors Nehézség: KönnyűA vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd felengedjük 1 l húslevessel. Befűszerezzük, majd felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a reszelt sajtot és felolvasztjuk benne. A to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit kockára vágjuk, és ételízesítős vízben puhára főzzük. Majd egy edénybe leszűrjük, hűlni hagyjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és pici olajon megfuttatjuk, közben a tört...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű