1 liter paradicsomlé
1 ek. liszt
1 ek. étolaj
1 kis fej vöröshagyma
só, kevés cukor
4-5 zsályalevél
1 szál zellerzöld
5 dkg reszelt sajt
Kevés olajjal, 1 evőkanál liszttel világos színű rántást készítünk, majd vízzel és paradicsomlével felöntjük. Hozzáadjuk a zöldfűszereket (szárított is jó). Készre főzzük.
Ízlés szerint ízesítjük, majd reszelt sajttal tálaljuk.
A babot előző este áztassuk be annyi vízbe, amennyi ellepi (körülbelül 8-10 órára). Másnap a csülköt mossuk meg, majd annyi vízben tegyük fel főni, amennyi ellepi. A csülök mell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megdinszteljük a vöröshagymát, majd hozzákeverjük a fokhagymát, a cukrot, a pirospaprikát, kicsit később pedig a zöldborsót, a répát és a petrezselyemgyökeret. Rövid idei...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA zsemléket beáztatom, a hagymát apróra vágom, és üvegesre pirítom. Aprítógépbe teszem a májat, a kinyomkodott zsemléket, a petrezselymet, a hagymát, a tojást és a fűszereket...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA megmosott almákat meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy 1 ujjnyira ellepje, majd hozzáadunk egy csipet sót, fahéjat és szerecsendiót. Forrástól számí...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű