Csirke combok és melle
1 dl fehér bor
2-3 babér levél
1 ek mustár
1 kis pohár tejföl,
2 dl tejszín
10 dkg sajt
pici liszt
A hús szeletek megszórjuk sóval, borssal. Kevés vajba 2-3 babérlevelet teszünk, felforrósítjuk és a húsok mind két oldalát megsütjük. Át rakjuk egy jénai edénybe. A visszamaradt forró vajat felöntjük fehér borral, hogy le ne égjen. A tejszínt, a lisztet és a mustárt jól elkeverjük, beleöntjük a borba és kiforraljuk. Megszórjuk reszelt sajttal. Ezt az egy nemű masszát a húsra öntöm és lefedve kb 45 percig sütöm. Kukoricás rizzsel tálalom.
1. A tartármártáshoz a hozzávalókat összekeverjük. 2. A megpucolt és megmosott csirkecombokat sózzuk, majd beletesszük a tartárba, összeforgatjuk és egy éjszakára a hűtőbe tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA padlizsánt 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, mindkét felüket besózva rácsra helyezzük. A sütőt begyújtjuk. Míg a padlizsán kidobja keserű levét, a sütő pedig bemele...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkemelleket előbb félbe, majd lapjában 5-6 vékony szeletre vágjuk. A májat megtisztítjuk, a fokhagymát lereszeljük. A húst a fokhagyma felével jól záródó dobozba rétegezzük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokról a bőrt lehúzzuk ( én általában így készítettem , de természetesen mindenki ízlése szerint készítse), megmossuk és papírtörlőkendőn leitatjuk a vizet. Sózzuk, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes