Csirke combok és melle
1 dl fehér bor
2-3 babér levél
1 ek mustár
1 kis pohár tejföl,
2 dl tejszín
10 dkg sajt
pici liszt
A hús szeletek megszórjuk sóval, borssal. Kevés vajba 2-3 babérlevelet teszünk, felforrósítjuk és a húsok mind két oldalát megsütjük. Át rakjuk egy jénai edénybe. A visszamaradt forró vajat felöntjük fehér borral, hogy le ne égjen. A tejszínt, a lisztet és a mustárt jól elkeverjük, beleöntjük a borba és kiforraljuk. Megszórjuk reszelt sajttal. Ezt az egy nemű masszát a húsra öntöm és lefedve kb 45 percig sütöm. Kukoricás rizzsel tálalom.
1. A csirke mellrészét vékony sonkacsíkokkal megtűzdelem, megsózom, az olajjal és kevés vízzel leöntve sütőben megsütöm. 2. A gombafejeket vajban megpirítom. 3. A megsült c...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A csirkemell filéket feldaraboljuk. 2. A lisztet a fűszerekkel és a tisztított, apróra vágott fokhagymával összekeverjük. 3. A csirkemell darabokat egyenként megforgatju...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük. Meghintjük sóval, jól átforgatjuk, félretesszük. A karalábékat meghámozzuk, megtisztítjuk és sajtre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt kikeverem a zúzott fokhagymával és a reszelt füstölt sajttal. A lisztet összekeverem a fűszerpaprikával, sóval és frissen őrölt tarka borssal. A csirkemellett felszel...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű