50 dkg csirkemell
1 nagy doboz tejföl vagy natúr joghurt
2-3 teáskanál curry por
2 gerezd fokhagyma vagy granulátum
szerecsendió
kurkuma
gyömbér
só, bors
A csirkemellet csíkokra vágjuk, és a felolvasztott margarinon vagy olíva olajon fehéredésig sütjük, majd sóval, borssal ízesítjük. Eközben a tejfölt, vagy natúr joghurtot keverjük ki a fűszerekkel. Curry porból tegyünk bele a legtöbbet, a többivel bánjunk mértékkel, de ízlés szerint a gyömbérből, szerecsendióból és kurkumából is rakhatunk bele többet, mint egy kávéskanál. Ha túl sűrű az így elkészült mártás, akkor hígíthatjuk néhány deci főzőtejszínnel, így még krémesebb lesz. Öntsük a fűszeres tejfölt a csirkemellre és főzzük addig, amíg rotyogni kezd, és a mártás intenzív sárga színűvé válik.
Ha sótlannak érezzük, vagy valamelyik másik fűszer ízét hiányoljuk, akkor tegyünk még egy keveset hozzá. Köretnek tökéletes a párolt rizs.
Ez az ajánlatos, lédús és mérsékelten fűszeres étel kiváló kiegészítője lehet minden zöldség körítésnek. Kiderült, hogy nagyon puha és szokatlanul illatos, de ajánlatos néhány óráv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket vágjuk hosszában félbe - tetszőleges szeletekre is vághatók -, majd sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral ízesítsük mindkét oldalukat. Melegítsünk olajat egy serpe...
Elkészítési idő: 5+20 perc Nehézség: KönnyűA tejfölt sózom, borsozom, hozzá adom a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet és alaposan elkeverem. A megmosott csirkecombokat, némi zsiradék társaságában egy jénai...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA fejessalátát mosd meg, és csöpögtesd le róla a vizet. Az öntet hozzávalóit turmixold össze és forgasd össze a felcsíkozott vagy kézzel kisebbre tépkedett salátával. Hűtsd be. Mo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű