menu

Családireceptkönyv.hu

céklaital


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes megtisztított céklagumó
1 kimagozott, hámozott alma
1 megtisztított sárgarépa
Pár csepp citrom
1 dl víz

Elkészítés:


A feldarabolt céklagumót tedd gyümölcscentrifugába. A levét önmagában is fogyaszthatod, de még jobb, ha adsz hozzá almát és sárgarépát is. Az így kapott italt hígíthatod egy deci vízzel -, illetve adhatsz hozzá ízesítésként pár csepp citromot is. Ha nincs gyümölcscentrifugád, használhatod a turmixgépet is, de ebben az esetben jóval rostosabb eredményt kapsz, amit majd le kell szűrnöd.

céklaital

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Crema limoncello
Crema limoncello

A citromok héját az alkoholban 10 napig állni hagyjuk. Majd a cukrot felfőzzük szirupnak 2-3 dl vízzel. Mikor langyosra hült, (kevergessük közben, nehogy megdermedjen) felöntjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almapuncs
Almapuncs

Felforralunk 2,5 dl kalóriaszegény almalevet, félrehúzzuk. Belekeverünk 1 fahéjrudat, néhány almakockát, 1 evőkanál pálinkát, és tálaljuk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alkoholmentes őszibarackkoktél
Alkoholmentes őszibarackkoktél

Az őszibarack héját lehúzzuk, a magját eltávolítjuk, a húsát a citromlével és a cukorral együtt turmixoljuk. Nagyobb pohárba tesszük a jeget, a citromszeleteket, rákanalazzuk a bar...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Brazil limonádé (Matyi Éva)
Brazil limonádé (Matyi Éva)

4 citromot az 5-bol meghamozunk, ugy hogy a feher reszt teljesen levagjuk rola. Aztan a meghamozott citromokat , felvagjuk kockakra, a meret mindegy mert aztan ossze lesz turmixo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk