menu

Családireceptkönyv.hu

füstölt íz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



A füstölt íz elérése sem lehetetlen, és nem is olyan bonyolult mint gondolná. Nem, nem a folyékony füst a megoldás, hanem az alufólia. A kész húst, vagy mást ételt, aminek füstös ízt akarunk adni, hagyjuk a sütőben, aminek az aljára az alufóliában némi faforgácsot, tealevelet (az earl grey nagyon jó), rozmaringot vagy más fűszernövényt tegyen, és gyújtsa meg, majd csukja be a sütő ajtaját.
Hasonlóan izgalmas lehet, ha sült burgonyából készít burgonyapürét. A burgonyát aprítóval aprítsa fel, tegyen hozzá tejet, tejszínt, vajat, fűszereket, és keverje össze. Akár berakhatja egy habszifonba is, és onnan tálalhatja.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mascarpone
Mascarpone

500 ml habtejszín (legalább 30%-os) 1 ek citromlé (frissen facsart) A tejszínt gyöngyözésig (kb. 82-83ºC) melegítjük, és közben cukorhőmérővel folyamatosan ellenőri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar  DISZNOSAJT
DISZNOSAJT

fél disznófej, 2 nyelv, 2 szív, feltenni annyi vízben ami ellepi,egész hagymát fokhagymát,2 sárgarépát tettem bele ,kis ételízesítőt és főztem takarékon 5 óra hosszat. Fejhúst le s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Rizskoch
Rizskoch

1 evőkanál vajat olvassz fel egy edényben, és pár percen keresztül futtasd meg benne a rizst. Ezután öntsd fel a tejjel és a tejszínnel, add hozzá a cukrot és a vaníliarúd kikap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Póréhagymás-aszalt szilvás borjúmájkrém
Póréhagymás-aszalt szilvás borjúmájkrém

1. Tisztítsd meg a májat az inas, eres részektől, és vágd kb. 7×4 centiméteres darabokra. 2. Hevítsd fel a zsiradékot egy vastag falú serpenyőben vagy lábasban, és mérsékelt tűz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk