menu

Családireceptkönyv.hu

füstölt íz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



A füstölt íz elérése sem lehetetlen, és nem is olyan bonyolult mint gondolná. Nem, nem a folyékony füst a megoldás, hanem az alufólia. A kész húst, vagy mást ételt, aminek füstös ízt akarunk adni, hagyjuk a sütőben, aminek az aljára az alufóliában némi faforgácsot, tealevelet (az earl grey nagyon jó), rozmaringot vagy más fűszernövényt tegyen, és gyújtsa meg, majd csukja be a sütő ajtaját.
Hasonlóan izgalmas lehet, ha sült burgonyából készít burgonyapürét. A burgonyát aprítóval aprítsa fel, tegyen hozzá tejet, tejszínt, vajat, fűszereket, és keverje össze. Akár berakhatja egy habszifonba is, és onnan tálalhatja.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejtermékek készítése otthon
Tejtermékek készítése otthon

Kefír és joghurt készítése Ha kefírt vagy joghurtot szeretnénk készíteni a friss tejből, akkor célszerű először felforralni, majd a szobahőmérsékletre hűlése után habverővel vagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Színes gumicukor hernyók
Színes gumicukor hernyók

Készítsük elő az öntőformákat, vagyis a szívószál köteget. Használjunk flexibilis szívószálat, mert az jópofa redőzést ad majd a hernyónak. A szívószálakat gumizzuk össze szorosan,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Pizza tészta
Pizza tészta

A kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edénybe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Madártej
Madártej

Először a habgaluskákat készítjük el. A tojásfehérjéket jó kemény habbá verjük.Felverjük a sárgáját is. Egy nagy, legalább 3-4 literes lábasban feltesszük a tejet forrni,hozzá kev...

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk