Kelkáposzta,, köménymag, só, bors, sajt, tojás, liszt, morzsa, olaj
A megmosott és cikkekre vágott kelkáposztát köménymagos, sós vízben puhára főzzük. Lecsurgatjuk, sózzuk, borsozzuk. A levelekre egy-egy vékony szelet sajtot helyezünk, és együtt feltekerjük. Tojást liszttel elkeverünk (így jobban köt) és ezzel, valamint zsemlemorzsával bundázzuk a tekercseket. Forró zsiradékban pirosra sütjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük. Ledaráljuk a húsokat. Olajat melegítünk, a vöröshagymát üveges...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA kenyér széleit levágjuk, majd egy sodrófával kinyújtjuk. Ráteszünk egy-egy szelet sajtot, majd feltekerük. Rátekerünk egy-egy szelet bacont és fogpiszkálóval rögzítjük. Egy serp...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy lábast teleteszünk levendulával, nem kell a szára, elég csak a virágjait levágni. Vízzel felöntjük (közben megjegyezzük hogy hány liter vizet öntöttünk rá), lenyomatjuk a tetej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszefőzzük a barackot a cukorral és citromlével, míg a barack jól meg nem puhul, majd botmixerrel pürésítjük és hagyjuk hűlni. A tejet felforraljuk és takarékra vesszük. A tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű