menu

Családireceptkönyv.hu

Klasszikus madártej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 l tejet felforralok... aztán leveszem a lángot kicsire... 5 db tojást.. nekem ez is házi szép sárga...külön választom a a sárgájához tettem 1 vanília cukrot... elkevertem... a fehérjét nagyon kemény habbá vertem... a sárgájához mertem a tejből egy levesmerővel... elkevertem.. aztán szép lassan a lassú lángon lévő tejhez keverem folyamatosan kell keverni... ez a madártej alapja... a kemény habot egy kanál segítségével beleszedem a tejbe és lassú lángon megfőzöm benne majd kiszedtem egy üvegtálba és tettem hozzá a következő adag habot.. míg mind megfőtt...akkor én hogy semmi darabos ne legyen benne egy tea szűrön át lassan hozzá öntöm a habhoz a tejet... tetejét megszórtam fahéjjal...

Elkészítés:


Ezt nagyon szeretjük, könnyű, gyors desszert... mindig házi tejből készül, legfőképpen azért, mert ehhez szinte nem is kell cukor... ugyanis a házi tej már magában is édes a tejcukortól.... mikor sajtot készítek mindig ragadok... szóval a cukor nekünk kimarad, de természetesen mindenki a saját szája íze szerint csinálhatja...

Trükkök, tippek, praktikák:


http://borosvalikonyhaja.blogspot.hu/2016/01/klasszikus-madartej.html

Klasszikus madártej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Henrietta
Pizza tészta
Pizza tészta

Az élesztőt cukorral, sóval felfuttatjuk a tejben. Összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Kelni hagyjuk. Kinyújtjuk. Tetszőleges szósszal megkenjük, feltétet rakunk rá. Megsütjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas víz
Fahéjas víz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pizzatészta / pasta per pizza
Pizzatészta / pasta per pizza

Egy tiszta felületen halmozd fel a lisztet a sóval összekeverve, és csinálj a közepén egy 15-20 centis mélyedést. Tedd az élesztőt és a cukrot a langyos vízhez, keverd össze villáv...

Elkészítési idő: 1 óra / 1 nap
Nehézség: Könnyű
share
Hagymás sertésvér
Hagymás sertésvér

Megtisztítjuk és felaprítjuk a vöröshagymát. Megpirítjuk a felolvasztott zsírban, azután 1,5 dl vízzel lassan édesre, puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Közben kb. 2 x 2 cm-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk