6 tojásból készítette, a tojássárgájákat felverte 5 ek. cukorral, 6 ek. rizslisztet, 2 ek. kukoricakeményítőt és 1 cs. sütőport elkevert és a cukros tojássárgájához adta, majd még kb. 2 ek. vizet (nagy tojások voltak, ha kisebbek, lehet, hogy valamivel több vizet igényel a tészta).
Felverte a tojásfehérjét is, majd mikor már keményedett, 1 ek. cukrot hozzáadott és robotgéppel tovább keverte, míg teljesen megkeményedett.
A felvert tojásfehérjét óvatosan beleforgatta a másik masszába, addig keverte, míg homogén nem lett, majd kivette a felét, és kis kakaóval megszínezte.
Egy tepsit kibélelt sütőpapírral, majd felváltva a kakaós és a sima piskótát belekanalazta - egy méretes kanállal. Utána kicsit villával "megcirógatta", hogy ne legyenek annyira élesek a határok. A meggyet meghempergette egy kis porcukorban, hogy ne süllyedjen le, rászórta a tésztára, majd 175 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütötte.
A száraz anyagokat összemorzsoljuk, közepébe ütjük a tojást, tejfölt. Sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva fél-egy órára a hűtőbe tesszük. (Érdemes kétfele venni, sokka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyon jó kis tészta keletkezett belőle,és nem ragad. Olyan jól lehetett gyúrni és nyújtani persze rizslisztezett (nekem szilikon) lapon.1/2 cm vastagra nyújtottam. Négyzetek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 db 2 literes tálba a tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a hűtőbe tesszük, a sárgáját habverő segítségével kikeverjük 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. Hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű