Sózd be a gombát. Egy serpenyőben keverj össze pici vizet/zöldséglevest szójaszósszal, vörösborecettel, fokhagymaporral, kakukkfűvel és felszeletelt vöröshagymával. Fedő alatt párold össze!
Burgonyapüré:
Főtt burgonya, só, növényi tej összemixelve.
Zöldség Gravy:
Bármilyen fagyasztott zöldséget vízzel vagy zöldséglevessel párolj össze.
1 ek kukoricakemenyitőt keverj össze 1 pohár növényi tejjel, 2 ek mustárral, 1 ek juharsziruppal vagy mézzel és pici zöldfűszerrel.
1/4 pohár nemes elesztőpehely is mehet bele, ha van.
Öntsd hozzá a zöldségekhez és forrald össze, míg besűrűsödik.
Egy lábasba tesszük a fentieket és habverővel addig kevergetjük,mig teljesen sima nem lesz. Már használhatjuk is.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 ek vajat megolvasztunk, és hozzáadjuk a lisztet. Állandó kevergetés mellett 1 percig pirítjuk. Felengedjük a tejjel, majd megsózzuk, megborsozzuk. További 4 percig főzzük állandó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaj kétharmadát egy lábosban olvasszuk meg. Amikor már nem habzik, adjuk hozzá a lisztet, és alacsony láng felett, folyamatos kevergetés mellett fehérítsük 1-2 percig. Apránként...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű