menu

Családireceptkönyv.hu

Kaporkrémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 adag
1 csokor kapor (nagy)
0.5 csokor petrezselyem
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek napraforgó olaj
1 evőkanál finomliszt
1 l alaplé (kockából is jó)
150 g joghurt (vagy 2 dl tejszín)
2 db zsemle (kockára vágva, pirítva)

Elkészítés:


Az olajon az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinszteljük. Megszórjuk 1 ek liszttel és felöntjük a húslevessel.
Beletesszük a nagyjából összevágott petrezselyemzöldet és a kapor nagy részét (1 kk apróra vágott kaprot félreteszünk). Jól összefőzzük.
A tűzről levéve a levest összeturmixoljuk, hozzákeverjük a joghurtot vagy a tejszínt és ezzel is felforraljuk. A legvégén beletesszük a kiskanálnyi nagyon apróra vágott kaprot.
Pirított zsemlekockával tálaljuk, s a tetejére még sajtot is reszelhetünk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tejfölös szárazbableves
Tejfölös szárazbableves

1. Az előző este beáztatott szárazbabot fazékba tesszük, felöntjük 1,2 liter vízzel, és felforraljuk. 2. Hozzáadjuk a fél karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát, az elfelezett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Pikáns tárkonyos halleves
Pikáns tárkonyos halleves

Az apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon megpárolom, majd hozzá adom a megpucolt, felkockázott burgonyát és ezt is megdinsztelem. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, néhánysz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zöldbab leves kolbásszal
Zöldbab leves kolbásszal

1. A zöldbabot, a zöldségeket a hússal és a kolbásszal megfőzzük. majd ha megpuhult rántást készítünk a zsírból, lisztből és paprikából és folytonos kevergetés mellett a levesbe cs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirke aprólék leves májgaluskával.
Csirke aprólék leves májgaluskával.

A megtisztított zöldséget, répát és csirkeaprólékot zsiradékon megpárolom, félreveszem a tűzről és megszórom petrezselyemmel, majd hideg vízzel felengedem, ízesítem sóval, kevés ét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk