4 adag
1 csokor kapor (nagy)
0.5 csokor petrezselyem
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek napraforgó olaj
1 evőkanál finomliszt
1 l alaplé (kockából is jó)
150 g joghurt (vagy 2 dl tejszín)
2 db zsemle (kockára vágva, pirítva)
Az olajon az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinszteljük. Megszórjuk 1 ek liszttel és felöntjük a húslevessel.
Beletesszük a nagyjából összevágott petrezselyemzöldet és a kapor nagy részét (1 kk apróra vágott kaprot félreteszünk). Jól összefőzzük.
A tűzről levéve a levest összeturmixoljuk, hozzákeverjük a joghurtot vagy a tejszínt és ezzel is felforraljuk. A legvégén beletesszük a kiskanálnyi nagyon apróra vágott kaprot.
Pirított zsemlekockával tálaljuk, s a tetejére még sajtot is reszelhetünk.
5 dkg füstölt szalonnának a zsírját kiolvasztottam , a pörcöket kiszedtem , és a zsírban megpároltam 3 soványabb murkot ( sárgarépát) , és 1 szál petrezselyem gyökeret amit előzőle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját. Rátesszük a felkockázott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a kockára vágott húst. Felöntjük annyi vízzel, amenn...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyűelkészítés 1.Felaprítjuk a hagymát, és megdinszteljük a kókuszolajon. Ha ez kész akkor, a kockára vágott csirkemellet is rádobjuk, és fehéredésig pirítjuk. Én megvártam, amí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott fokhagymát, és vöröshagymát megdinszteljük az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a lisztet - de nem pirítjuk le! -, majd folyamatos kevergetés mellett fel...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű