menu

Családireceptkönyv.hu

Kolbászos habart krumplileves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Kb 80 dkg burgonya (tisztán volt ennyi) kockára vágva

20 dkg füstölt vagy lángolt kolbász

2 db nagyobb hagyma

kb 1,5 liter víz

só,bors, 3 db babérlevél,őrölt kömény

kb 250 g tejföl

3 ek rizsliszt

Elkészítés:



A hagymát kockákra vágjuk majd kevés olajon megdinszteljük,hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és kicsit pirítjuk míg a kolbász zsírt enged.Ezután kerül bele a krumpli és felöntjük 1,5 liter vízzel,sóval,borssal,őrölt köménnyel valamit babérlevéllel ízesítjük.Ha megfőtt a burgonya akkor behabarjuk.

Habarás: 3 ek rizslisztet kb 1 dl vízben elkeverünk majd hozzáadjuk a tejfölt és csomómentesre keverjük.Óvatosan a leveshez öntjük folyamatos keverés mellett,nehogy csomós legyen mert a forró leves a tejfölt összeránthatja.Ezt megelőzhetjük ha a tejfölhöz adunk a forró levesből,elkeverjük majd így öntjük a leveshez,ekkor nem "ugrik" össze a tejföl.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldségleves
Zöldségleves

Petrezselymet, zellert, zöldséget, sárgarépát beletesszük egy lábasba és felengedjük vízzel. Teszünk bele sót. Feltesszük a tűzhelyre, beletesszük a kockára szelt krumplit, a hagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Öreglebbencs-Slambuc
Öreglebbencs-Slambuc

1. A zsiradékot megforrósítjuk és a széttört lebbencstésztát zsemleszínűre pirítjuk. 2. Közben hozzáad­juk a reszelt hagymát, paprikával megszórjuk és kétszer annyi ví...

Elkészítési idő: 15-30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Favágó leves
Favágó leves

A csemege szalonnát felkockázom, és lassú tűzön kisütöm a zsírját. A kisült zsíron üvegesre pirítom a kockára vágott vöröshagymát, majd ráteszem a kockára vágott lapockát és addig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Spárgaleves
Spárgaleves

A spárgákat megpucolom. Ez a mozzanat az egész spárgaevészet alfája és omegája. Aki zölddel kezd, annak csak a végit kell lekapnia, és egyből ugorhat tovább az elkészítés módjára;...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk