50 dkg pulykahús
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2-3 szál sárgarépa
1-2 szál fehérrépa
1/2 dl tejföl
1 db tojássárgája
1 db babérlevél
kakukkfű, majoránna, rozmaring
só, őrölt bors, szerecsendió
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, és rátesszük a kockára vágott húst. Kis ideig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárga- és fehérrépát, sózzuk, borsozzuk, és egy marék apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Vízzel felengedjük, fűszerezzük. Amikor a hús puhára főtt, a tűzről levéve a tejföllel kevert tojássárgájára tálaljuk. Raguleves más húsból is készíthető: csirkéből, disznóból, csirkeszívből.
Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd rádobjuk az apró kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a kukoricát, majd 3-4 percig főzzük. Megszórjuk a liszttel majd, al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLassú tűzön puhára főzzük a borsót. Belekeverjüo í tejszínt, majd az egészet összeturmixoljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymaféléket és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát és a fokhagymát apró kockákra, a póréhagyma fehér és világoszöld részét, valamint az újhagymát (10-15 cm-es zöldjével eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát és fokhagymát kevés olajon megpirítjuk, meghintjük a pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, egy teatojásban hozzáadjuk a köménymagot, a feldarabolt csirk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű