Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Borsókrémleves


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej hagyma
1,2 l zöldségalaplé
40 dkg borsó
2 g fokhagyma

1 dl tejszín

Elkészítés:


Lassú tűzön puhára főzzük a borsót.
Belekeverjüo í tejszínt, majd az egészet összeturmixoljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mária
Zellerkrémleves
Zellerkrémleves

A zellert és a krumplit kicsi kockákra vagdaljuk, és felöntjük kb. 5-6 dl vízzel. Beletesszük a leveskockát, a kettévágott fokhagymagerezdeket, a fűszereket, és megfőzzük. Ha a zel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Erdélyi csorba leves
Erdélyi csorba leves

A húst 1 centis kockákra vágjuk, és 2 liter vízben feltesszük főni. Megsózzuk, egészben beledobjuk a megtisztított hagymát, ha forr, kis lángra állítjuk, így főzzük puhára,ha olyan...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombakrémleves
Gombakrémleves

A gomba ¾ részét, két részletben brutálisan lepirítjuk, só nélkül, tűz forró serpenyőben. Hozzáadjuk egy finomra vágott fej, előzőleg arany barnára pirított, vöröshagymához. Maradé...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Északi-tengeri halleves
Északi-tengeri halleves

A halat kb. 2,5 cm-es kockára vágjuk és meglocsoljuk a citromlével. Forraljuk fel az alaplét a fehérborral és a mogyoróhagymával. Adjuk hozzá a halakat fajtánként, puhulási idej...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk