menu

Családireceptkönyv.hu

SÜLT KARFIOL – A legjobb egészben sült karfiol (vega


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


SÜLT KARFIOL – A sült karfiol jó dolog, az egészben sült karfiol ráadásul sexy is. A receptje egyszerű: az egész karfiol felszínét fűszeres keverékkel vonjuk be, majd az egész karfiolt a sütőben megsütjük. Az eltérések leginkább a bevonat összetételében és a sütési hőmérsékletben rejlenek. A sok lehetséges verzió közül következzen egy keleties, joghurtos marinádot használó pikáns recept, amihez vegyünk egy szép fej karfiolt, amit tisztítsunk meg a levelektől, torzsától,


ahogy egyébként is szoktuk. A sütőt melegítsük elő 210°C hőmérsékletre és készítsük el a marinádot. A marinádhoz keverjünk össze

360 ml joghurtot
2 evőkanál pirospaprikával,
1 citrom reszelt héjával,
1 evőkanál római köménnyel,
1 evőkanál fokhagymaporral,
1 evőkanál curry-porral,
1 teáskanál fekete borssal,
2 teáskanál sóval.

Elkészítés:


A joghurtos-fűszeres marináddal , ecsetet használva, egyenletesen vonjuk be a karfiol felületét.

A maradék marinádot tegyük félre, tároljuk hűtőben: a következő 2-3 napban húsokhoz, halakhoz még felhasználhatjuk.
A fentiekben előkészített karfiolt tegyük sütőpapírral borított tepsire, majd a 200-210°C hőmérsékletű sütőben süssük mindaddig, amíg a felülete aranybarna nem lesz. Ez általában 30-40 prcet vesz igénybe. Ha megsült, 8-10 percig hagyjuk hűlni, s csak utána vágjuk fel. Salátával is kiváló vega étel.

SÜLT KARFIOL – A legjobb egészben sült karfiol (vega

Kinek a kedvence ez a recept?


Veres
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Diétás ételek, Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Juhtúróval töltött gombafejek (V)
Juhtúróval töltött gombafejek (V)

Kiszedjük a gombák tönkjeit, megtisztítjuk a kalapokkal együtt, majd a tönköket és hagymát apróra vágjuk. Vöröshagyma helyett készíthetjük újhagymával, póréhagymával is, ha éppen v...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyors tojásfasírt
Gyors tojásfasírt

4 db tojást keményre főzzük meg. Zsemlét vagy a kenyeret langyos vízbe áztassuk be. Hagymát megpucoljuk, és nagyon apróra felkockázzuk. Kemény tojásokat megpucoljuk, tojás szele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Vörösboros-fokhagymás gomba kaliforniai paprikával
Vörösboros-fokhagymás gomba kaliforniai paprikával

A folyékony összetevőket egy mélyebb serpenyőben összekeverjük és miközben - életmentő általános iskolai ismereteinket latba vetve - az általuk létesített kovalens kötésekről fantá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Cukkinifasírt Joghurtos mártogatóval
Cukkinifasírt Joghurtos mártogatóval

Cukkinit lereszeljük, besózzuk majd 10 perc múlva alaposan kinyomkodjuk. Hozzákeverjük a finomra vágott snidlinget, a zúzott fokhagymát, a parmezánt és a tojásokat. Borsozzuk. Me...

Elkészítési idő: félóra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk