menu

Családireceptkönyv.hu

SÜLT KARFIOL – A legjobb egészben sült karfiol (vega


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


SÜLT KARFIOL – A sült karfiol jó dolog, az egészben sült karfiol ráadásul sexy is. A receptje egyszerű: az egész karfiol felszínét fűszeres keverékkel vonjuk be, majd az egész karfiolt a sütőben megsütjük. Az eltérések leginkább a bevonat összetételében és a sütési hőmérsékletben rejlenek. A sok lehetséges verzió közül következzen egy keleties, joghurtos marinádot használó pikáns recept, amihez vegyünk egy szép fej karfiolt, amit tisztítsunk meg a levelektől, torzsától,


ahogy egyébként is szoktuk. A sütőt melegítsük elő 210°C hőmérsékletre és készítsük el a marinádot. A marinádhoz keverjünk össze

360 ml joghurtot
2 evőkanál pirospaprikával,
1 citrom reszelt héjával,
1 evőkanál római köménnyel,
1 evőkanál fokhagymaporral,
1 evőkanál curry-porral,
1 teáskanál fekete borssal,
2 teáskanál sóval.

Elkészítés:


A joghurtos-fűszeres marináddal , ecsetet használva, egyenletesen vonjuk be a karfiol felületét.

A maradék marinádot tegyük félre, tároljuk hűtőben: a következő 2-3 napban húsokhoz, halakhoz még felhasználhatjuk.
A fentiekben előkészített karfiolt tegyük sütőpapírral borított tepsire, majd a 200-210°C hőmérsékletű sütőben süssük mindaddig, amíg a felülete aranybarna nem lesz. Ez általában 30-40 prcet vesz igénybe. Ha megsült, 8-10 percig hagyjuk hűlni, s csak utána vágjuk fel. Salátával is kiváló vega étel.

SÜLT KARFIOL – A legjobb egészben sült karfiol (vega

Kinek a kedvence ez a recept?


Veres
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Diétás ételek, Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Sütőben sült sajtos padlizsán recept
Sütőben sült sajtos padlizsán recept

1. A padlizsánokat megmossuk, és vastagabb (kb. 1 cm-es) szeletekre vágjuk. A tetejét rácsformában bevagdossuk, és megsózzuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük a szelete...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Falafel
Falafel

1. A csicseriborsót négyszeres mennyiségű vízben beáztatjuk minimum 12-24 órára egy nagy tálban. Jócskán meg fog dagadni! A minimum 12 órát tartsuk, különben nem fog sikerülni! 2....

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mediterrán töltött padlizsán
Mediterrán töltött padlizsán

Az apróra kockázott hagymát megdinszteltem a zsiradékon. A padlizsánokat előkészítettem a sütéshez. Az aljukról levágtam egy kis csíkot, hogy a sütés folyamán ne billegjenek. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hencsi
Sajtgolyó
Sajtgolyó

A hozzávalókat összegyùjuk, golyòkat formálunk majd megforgatjuk zsemlemorzsában, forrò olajban kisütjük.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk