menu

Családireceptkönyv.hu

SÜLT KARFIOL – A legjobb egészben sült karfiol (vega


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


SÜLT KARFIOL – A sült karfiol jó dolog, az egészben sült karfiol ráadásul sexy is. A receptje egyszerű: az egész karfiol felszínét fűszeres keverékkel vonjuk be, majd az egész karfiolt a sütőben megsütjük. Az eltérések leginkább a bevonat összetételében és a sütési hőmérsékletben rejlenek. A sok lehetséges verzió közül következzen egy keleties, joghurtos marinádot használó pikáns recept, amihez vegyünk egy szép fej karfiolt, amit tisztítsunk meg a levelektől, torzsától,


ahogy egyébként is szoktuk. A sütőt melegítsük elő 210°C hőmérsékletre és készítsük el a marinádot. A marinádhoz keverjünk össze

360 ml joghurtot
2 evőkanál pirospaprikával,
1 citrom reszelt héjával,
1 evőkanál római köménnyel,
1 evőkanál fokhagymaporral,
1 evőkanál curry-porral,
1 teáskanál fekete borssal,
2 teáskanál sóval.

Elkészítés:


A joghurtos-fűszeres marináddal , ecsetet használva, egyenletesen vonjuk be a karfiol felületét.

A maradék marinádot tegyük félre, tároljuk hűtőben: a következő 2-3 napban húsokhoz, halakhoz még felhasználhatjuk.
A fentiekben előkészített karfiolt tegyük sütőpapírral borított tepsire, majd a 200-210°C hőmérsékletű sütőben süssük mindaddig, amíg a felülete aranybarna nem lesz. Ez általában 30-40 prcet vesz igénybe. Ha megsült, 8-10 percig hagyjuk hűlni, s csak utána vágjuk fel. Salátával is kiváló vega étel.

SÜLT KARFIOL – A legjobb egészben sült karfiol (vega

Kinek a kedvence ez a recept?


Veres
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Diétás ételek, Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cukkini fasírt
Cukkini fasírt

Reszeljük le a cukkinit egy tálba és alaposan sózzuk meg. Hagyjuk állni.Tegyük hozzá összevágva a hagymát és a zúzott fokhagymát. A tojásst felverjük egy nagy tálba, majd hozzá ad...

Elkészítési idő: 20perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZÖLDSÉGES TEJSZÍNES TÉSZTA
ZÖLDSÉGES TEJSZÍNES TÉSZTA

Zöldségeket pároltam ételízesítős vízben. Amikor megpuhultak, jól lecsöpögtettem. 20%-os főzőtejszínt sóval, borssal elkevertem és a lecsöpögtetett tésztával, valamint a zöldség...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Böjti bableves
Böjti bableves

A babot a főzés előtti este áztasd vízbe. Másnap öntsd le róla a vizet, a zöldségeket pucold meg, és vágd fel tetszés szerint. Rakd a babot egy nagyobb lábosba, öntsd fel két lit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sült paradicsomszósz
Sült paradicsomszósz

A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk, és egy olajozott tepsibe tesszük. a megpucolt fokhagyma gerezdeket, és a négybe vágott vöröshagymát közé rakjuk, sózzuk borsozzuk és egy ev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk