menu

Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos-tejszínes raguleves


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


30 dkg csirke- vagy pulykamell, 20 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg gomba, 15 dkg zöldborsó, 3,5 dl tejszín, 5-6 gerezd fokhagyma, só, bors, tárkony, csontleves vagy erőleves kocka, olaj

Elkészítés:


Az olajon megdinszteljük a hagymát és az összezúzott fokhagymát,

hozzáadjuk a kockára vágott húst

, és addig sütjük, amíg kifehéredik. Felengedjük erő- vagy csontlevessel, ha szükséges még megsózzuk, és megborsozzuk.

Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a sárgarépát,

majd amikor már a répa is félpuha, belekeverjük a gombát és a zöldborsót. Készre főzzük. Keményítővel és a tejszínnel sűrítjük, s végül ízesítjük a tárkonnyal.

Trükkök, tippek, praktikák:


A ragut rengeteg módon, változatosan el tudod készíteni. Nincs szükség hozzá másra, mint egy kis húsra, zöldségre, illetve valamire, amivel behabarod. A ragu francia eredetű, és a hús apró kockákra vágását jelenti.

Tárkonyos, gombás, zöldséges - és szaftos. A ragut a világ minden táján kedvelik - leves és főétel formájában kerül a hétköznapi vagy ünnepi asztalra, variálhatósága szinte végtelen.

Hozzávalói között szerepelhet zöldség hús hal máj

levét víz helyett sörrel, borral, kókusztejjel, tejszínnel gazdagíthatjuk. Lassan, nem túl nagy hőnek kitéve kell főzni:

ízvilágát is alapvetően az határozza meg, milyen hőmérsékleten, mennyi ideig készült.

Érdemes ezeket az ételek fedő alatt készíteni, majd a már majdnem kész állapot elérésekor fedő nélkül hagyni, amíg a szaft kellő mértékben besűrűsödik.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombakrémleves
Gombakrémleves

Az apróra vágott vöröshagymát vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd liszttel megszórjuk felöntjük kevés vízzel, és puhára főzzük. Amikor má puha akkor pép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyergyói pojéka leves.
Gyergyói pojéka leves.

A hagymát apró kockára vágjuk és dinsztelni tesszük 2 kanál olajban, majd rádobjuk a felkockázott húst és a felaprított zöldségeket. Kevergetve, párolgatva puhítjuk, majd felöntjük...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Egyszerű tejfölös zöldbableves
Egyszerű tejfölös zöldbableves

A zöldbabot alaposan megmossuk, két végét levágjuk és csíkokra szeljük. Ha fagyasztottat használunk, nem szükséges kiolvasztani. Egy fazékban feltesszük főni, sózzuk és beledobjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Újházi tyúkhúsleves
Újházi tyúkhúsleves

1. A megtisztított és jól megmosott tyúkot hideg vízben feltesszük főni. 2. Amikor felforrt, habját leszedjük és sózzuk. Kíméletesen főzzük. Ameddig hab van a tetején (úgy 30-4...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk