menu

Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos-tejszínes raguleves


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


30 dkg csirke- vagy pulykamell, 20 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg gomba, 15 dkg zöldborsó, 3,5 dl tejszín, 5-6 gerezd fokhagyma, só, bors, tárkony, csontleves vagy erőleves kocka, olaj

Elkészítés:


Az olajon megdinszteljük a hagymát és az összezúzott fokhagymát,

hozzáadjuk a kockára vágott húst

, és addig sütjük, amíg kifehéredik. Felengedjük erő- vagy csontlevessel, ha szükséges még megsózzuk, és megborsozzuk.

Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a sárgarépát,

majd amikor már a répa is félpuha, belekeverjük a gombát és a zöldborsót. Készre főzzük. Keményítővel és a tejszínnel sűrítjük, s végül ízesítjük a tárkonnyal.

Trükkök, tippek, praktikák:


A ragut rengeteg módon, változatosan el tudod készíteni. Nincs szükség hozzá másra, mint egy kis húsra, zöldségre, illetve valamire, amivel behabarod. A ragu francia eredetű, és a hús apró kockákra vágását jelenti.

Tárkonyos, gombás, zöldséges - és szaftos. A ragut a világ minden táján kedvelik - leves és főétel formájában kerül a hétköznapi vagy ünnepi asztalra, variálhatósága szinte végtelen.

Hozzávalói között szerepelhet zöldség hús hal máj

levét víz helyett sörrel, borral, kókusztejjel, tejszínnel gazdagíthatjuk. Lassan, nem túl nagy hőnek kitéve kell főzni:

ízvilágát is alapvetően az határozza meg, milyen hőmérsékleten, mennyi ideig készült.

Érdemes ezeket az ételek fedő alatt készíteni, majd a már majdnem kész állapot elérésekor fedő nélkül hagyni, amíg a szaft kellő mértékben besűrűsödik.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karalábé-krémleves
Karalábé-krémleves

A karalábét és a hagymát felkockázom, majd kevés olajon megpárolom. Ezután 2 dl vizet öntök rá, hogy éppen ellepje, és adok hozzá egy zöldségleveskockát. Az egészet elkezdem puhára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Pulykanyakleves grízgaluskával
Pulykanyakleves grízgaluskával

A megmosott húst hideg vízben feltesszük főni. A zöldségeket megmossuk, nagyobb hasábokra vágjuk, a petrezselyemzöldet cérnával csokorba kötjük, és mindent a húshoz ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Zöldborsó leves galuskával
Zöldborsó leves galuskával

1.Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon a megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zöldségeket a krumpli kivételével. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel. 2.H...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsóleves galuskával
Borsóleves galuskával

A zöldségeket az olajon megpároljuk, kevés liszttel megszórjuk, beletesszük a zöldborsót, a fűszereket, a sót, a húsleveskockát, az összekötött petrezselyemlevelet, felöntjük vizze...

Elkészítési idő: 35perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk