30 dkg csirke- vagy pulykamell, 20 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg gomba, 15 dkg zöldborsó, 3,5 dl tejszín, 5-6 gerezd fokhagyma, só, bors, tárkony, csontleves vagy erőleves kocka, olaj
Az olajon megdinszteljük a hagymát és az összezúzott fokhagymát,
hozzáadjuk a kockára vágott húst
, és addig sütjük, amíg kifehéredik. Felengedjük erő- vagy csontlevessel, ha szükséges még megsózzuk, és megborsozzuk.
Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a sárgarépát,
majd amikor már a répa is félpuha, belekeverjük a gombát és a zöldborsót. Készre főzzük. Keményítővel és a tejszínnel sűrítjük, s végül ízesítjük a tárkonnyal.
A ragut rengeteg módon, változatosan el tudod készíteni. Nincs szükség hozzá másra, mint egy kis húsra, zöldségre, illetve valamire, amivel behabarod. A ragu francia eredetű, és a hús apró kockákra vágását jelenti.
Tárkonyos, gombás, zöldséges - és szaftos. A ragut a világ minden táján kedvelik - leves és főétel formájában kerül a hétköznapi vagy ünnepi asztalra, variálhatósága szinte végtelen.
Hozzávalói között szerepelhet zöldség hús hal máj
levét víz helyett sörrel, borral, kókusztejjel, tejszínnel gazdagíthatjuk. Lassan, nem túl nagy hőnek kitéve kell főzni:
ízvilágát is alapvetően az határozza meg, milyen hőmérsékleten, mennyi ideig készült.
Érdemes ezeket az ételek fedő alatt készíteni, majd a már majdnem kész állapot elérésekor fedő nélkül hagyni, amíg a szaft kellő mértékben besűrűsödik.
A szilvát mossuk meg, vágjuk félbe, szedjük ki a magját. Tegyük egy lábasba. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a sót és a citromkarikákat, majd öntsük fel fél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon megpirítjuk a felkarikázott vöröshagymát, majd leturmixoljuk. Felöntjük 2 liter vízzel, fűszerezzük: só, bors, vegeta, szerecsendió. A lisztet kikeverem a tejföllel majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHevítsük fel egy lábosban az olajat és dobjuk rá a felkockázott hagymát. Tegyük bele a köménymagot. Adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt. Egy sütőtök negyedét pucoljuk meg és vágju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A főzést megelőző nap beáztatjuk a lencsét. 2. Kockára vágjuk a szalonnát és a hagymát. Vékony csíkokra vágjuk a fokhagymát. Megtisztítjuk a répát, majd hosszában kettévágjuk....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű