2 adag
125 g jázmin rizs
1 db tojás (felverve)
80 g sonka (kiskockákra vágva)
70 g zöldborsó
50 g csírák
80 g jégsaláta (felcsíkozva)
1 ek olívaolaj
A rizst megfőzzük.
A zöldborsót pár perce bő, forró sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük.
Egy mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat, beledobjuk a főtt rizst és nagy lángon, kevergetve 1 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a sonkát, a zöldborsót, a babcsírát és a jégsalátát, összekeverjük és egy-két perc alatt átforrósítjuk.
A serpenyő közepén helyet csinálunk a fakanállal és beleöntjük a tojást.
Gyors mozdulatokkal elvegyítjük a tojást a rizzsel és 2-3 perc alatt készre sütjük.
28 perc / előkészület: 20 perc sütés: 8 perc
Vizet forralunk. A tojásfehérje rudat 1 egész tojással és a zsíradékkal összeturmixoljuk. Kiszedtem a turmixból és elkevertem a nyílgyökérliszttel. Beleszaggatom a forró vízbe, a...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. Mossuk meg és főzzük meg a burgonyát héjjában. 2. Tisztítsuk meg és vágjuk tetszőleges alakúra a répát és petrezselymet, majd dinszteljük vajon puhára. 3. Öntsük le a borsó le...
Elkészítési idő: 3 h Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük, mintha pürét készítenénk. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a vajat, majd a tojásokat,...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű