petrezselyem zöld 1 csokor
tejföl 1 darab
liszt 2 evőkanál
Knorr Zöldségleveskocka 4 darab
zsír 1 evőkanál
kapor 1 csokor
ecet 1 evőkanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
sárgahüvelyű zöldbab 1 kilogramm
6 fő
1. lépés
A zöldbabot tegyük fel annyi vízzel főni, hogy kb. két ujjnyival ellepje. Adjuk hozzá a leveskockákat. Ha forr, főzzük további 10 percig, majd húzzuk le a tűzről.
2. lépés
Közben a zsíron (vagy olajon) pirítsuk pár másodpercig a nagyon apróra vágott fokhagymát, majd adjuk hozzá a lisztet. Kevergetve pirítsuk halvány zsemleszínűre. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a paprikát és keverjük el benne. Majd a tejfölt is, végül hideg víz hozzáadásával állandóan kevergetve készítsük el a rántást.
3. lépés
Majd adjunk hozzá egy keveset a forró léből keverjük el. Majd öntsük vissza a levesbe és kavarjuk el benne. Ezután főzzük még pár percig.
4. lépés
A végén szórjuk meg petrezselyem zölddel, kevés fekete borssal és ízlés szerint apróra vágott kaporral. Ízesíthetjük még ecettel is.
Az aprólékot és a zöldségeket hideg vízben feltesszük főni sóval, szemes borssal és a zöldségekkel. Takarékon főzzük, amíg a husik megfőnek. Ha megfőtt, a levest átszűrjük, a zöld...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA paradicsomokat felvágjuk, és kevés leveskockás vízben kb 10 percig főzzük. Ha megpuhult botmixerrel turmixoljuk, majd szűrőn „átpaszírozzuk“. A héj-és magnélküli levet tovább főz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűZsiradékon lisztet pirítok, majd félreveszem a tűzről és megszórom jó sok apróra vágott petrezselyemmel és teszek rá kevés őrölt pirospaprikát, majd felengedem hideg vízzel, jól ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű