- 1kg paradicsom,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 ek fehér tönkölyliszt,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 ek nádcukor,
- 1/2 citrom leve,
- 2 zöldségleveskocka,
- 1 kk bazsalikom,
A paradicsomokat felvágjuk, és kevés leveskockás vízben kb 10 percig főzzük. Ha megpuhult botmixerrel turmixoljuk, majd szűrőn „átpaszírozzuk“. A héj-és magnélküli levet tovább főzzük, 1/2 dl hidegvízben feloldott liszttel habarjuk, fűszerezzük. Az apróra vágott petrezselymet csak a végén szórjuk bele. A kenyeret apró kockákra vágjuk, olivaolajon pirítjuk-szárítjuk, amíg szép színe lesz. Tálaláskor a reszelt sajttal együtt a levesre szórjuk.
A tetejére: reszelhető gouda sajt, 6 szelet tönkölykenyér, 1 kk olivaolaj.
A kolbászt négy darabba vágjuk, és a megtisztított, négyrét hasított leveszöldséget hozzáadva, másfél liter vízzel felöntjük, mintha húslevest készítenénk, fűszerezzük. Amikor a be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEnnek a levesnek az elkészítése azonos a gulyásleves elkészítésével, csak ebben nincs hús. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk és fel daraboljuk. A burgonyát meghámozzuk, megmoss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst és minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A sárgarépát, a petrezselymet vékony csíkokra, a karalábét karikára vágjuk. A paprikát kicsumázzuk és beletömködjük a petrezselye...
Elkészítési idő: 140 perc Nehézség: KönnyűKevés olajon megdinszteljük a hagymát és a zöldségeket, amikor ez megvan, megszórjuk pirospaprikával és borssal. Beleöntjük a borsót és felöntjük vízzel is. A zöldségek puhulásáig...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű