Thangzonkhoz :
25 g liszt
150 ml tej.
Tészta .
A kihült thangzon teljes mennyisége
50 (500g) dkg liszt
10 g só
80 g cukor
21 g élesztő
1 db tojás
200 ml tej
50 g margarin
vaníliaaroma
Töltelék:
6 db nagyobb alma , reszelve ízesítve ( cukor+ vaníliacukor )
kb. 30 dkg darált mák ízesítve ( cukor+ vaníliacukor )
áztatott mazsola
esetleg lekvár
Thangzongot elkészítjük ki hütjük. Tészta hozzávalaóit bedagasztjuk, kelesztjük. majd két egyforma darabra osztjuk. téglalap alakura nyújtjuk.
megkenhetjük lekvárral ( ez most nálam elmarad ) . Megszórjuk valamennyi mákkal, erre kézzel rá dobáljuk az alma felét, mazsolát, majd ismét mákot . Mindkét rudat így elkészítjük. Feltekerjük, tojással lekenjük, megszúrkáljuk, Kelesztjük kicsit, aztán sütjük. Nagyon finom puha .
A túrós töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Megkóstoljuk, ha édesebben szeretjük, akkor tehetünk még hozzá cukrot. Ezután az almákat meghámozzuk, kettévágjuk keresztben...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA túrót egy mérőkanál vaníliás proteinporral és annyi zabbal összekeverjük, amennyivel már golyókat lehet formázni a masszából. Golyókat formázunk, mindegyik közepébe teszünk egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot összekeverjük. Elmorzsoljuk benne vajat, hozzáadjuk a tojást és legvégül annyi tejfölt, hogy egy könnyen kezelhető, nyújtható tésztát k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű