Linzertészta :
- 30 dkg Liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, csipet só, 1 tojássárgája, 1 ek tejföl
Diós piskóta :
- 4 tojás+ 1 tojásfehérje, 18 dkg cukor, 25 dkg darált dió, csipet só
Továbbá : - kb 20 dkg lekvár
Díszítés : - 8 dkg étcsokoládé, 1 ek étolaj
A linzerhez összegyúrjuk a hozzávalókat és folpackba csomagolva 1 órán át hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk és belesimítjuk egy kivajazott, lisztezett tepsibe. Előmelegített, 180 °C - os sütőben elősütjük, majd megkenjük a lekvár felével.
A diós piskótához, szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük és félretesszük. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd lazítjuk a tojáshabbal és apránként összeforgatjuk a dióval. A masszát a lekváros linzerre kenjük, visszatoljuk a sütőbe és kb 25 - 30 percig sütjük.
Ha megsült a sütemény, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára kiborítjuk. Megkenjük a linzeres részt a maradék lekvárral, hosszában kétfelé vágjuk és óvatosan AZ egyik félt ráfordítjuk a másikra. .
A csokoládé és az olajat vízgőz felett összemelegítjük ,majd a sütemény tetejére elkenjük.
1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. 2. A barackokat apróra vágjuk, és összekeverjük a szárazanyagokkal. 3. A tojásokat a cukorral, margarinnal és a joghurttal összeverjük e...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt 180 C fokra előmelegítjük. Lágy habbá verjük a tojásfehérjéket, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, legvégül a kukoricakeményítőt, a kakaóport és az ecetet. Kemény, fénye...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1. A lisztet, a vajat és a tojássárgáját elmorzsoljuk. 2. Belegyúrjuk a cukrot, csipetnyi sót, a tejölt és a citrom levét, héját. Jól eldolgozzuk. 3. Fél órát a hűtőben pih...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű