Zsömle
pici só
olaj
liszt
cukor,szilvalekvár ,cukros drált mák
Zsömléket ( én most 3 at ) vízbe báztatni jól kinyomkodni,annyi kanál olajat adni hozzá ahány darab a zsömle ( 3 ek.),dupla mennyiségű kanál lisztet ( 6 ek.), pici sót, kb 2 ek. cukrot, összedolgozni ,vizes kézbe tenni a masszából ellapítani lekvárt bele tenni össze gombócozni,nekem ebből 14 db lett, vizet pici sóval olajjal felfőzni pár perc alatt kifőzni a gombócokat,leöblíteni cukros mákkal összekeverni,vagy töltetlen gombócokat csinálni kifőzni,majd pirított morzsába forgatni ,és mellé lekvárt tálalni gyors,finom
Hozzávalókat összegyúrjuk,nyújtjuk,odafigyelve sütjük,mert hamar sül . Fincsi omlós,ropogós . .
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKinyújtjuk a leveles tésztát, majd vékonyan megkenjük olvasztott vajjal, és utána a sárgabaracklekvárral is. Ízlés szerint még megszórjuk kristály- vagy barna cukorral. (Lekvár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük. A tetejére valókat kikeverjük, ráöntjük az a "tésztára", elsimítjuk. Előmelegít...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd fóliába csomagoljuk a tésztát, és 30 percre berakjuk a hűtőbe. Kisebb, diónyi korongokat formázunk belőle. Sütőpapíros tepsire rakosgat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű