a laphoz:
20 dkg háztartási keksz
8 dkg vaj
1 evőkanál porcukor
6 evőkanál tejszínhab
A krémhez:
30 dkg tehéntúró
20 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
5 evőkanál porcukor
1 vaníliarúd belseje
félt citrom reszelt héja
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, ezt követően lekapcsolható oldalú tortaformába nyomkodjuk. A túrót és a mascarponét egy tálba tesszük, adunk hozzá 3-4 evőkanál tejszínt (nem felvertet) és robotgéppel összedolgozzuk. Belekeverjük a cukrot, a vaníliát és a citromhéjat is. Közben felverjük a habot és óvatosan összedolgozzuk a túrókrémmel, majd az egészet ráhalmozzuk a kekszes alapra és hűtőbe tesszük. A csokoládét felolvasszuk és hozzáadjuk a vajat is, majd a krém tetejére csorgatjuk és hűtőbe tesszük amíg szilárddá válik. Ezt követően szeletelhetjük.
A tojásokból piskótát készítünk a szokott módon. A piskótatésztát megkenjük a lekvárral, majd rárakjuk a gyümölcsöket. A vajat kikeverjük a túróval és ízlés szerint porcukorr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belenyújtjuk. A középső réteghez a pudingport, a tejjel és a cukorral jó sűrű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfuttatjuk az egy evőkanál cukorral édesített tejben az élesztőt, majd összedolgozzuk a liszttel, a margarinnal, 1 tojással meg egy csipet sóval, és beledagasztunk még egy evőka...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. Két tepsit sütőpapírral kibélelünk és félretesszük. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval, sütőporral és szódabikarbónával. A robotgépbe...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Nehéz