a laphoz:
20 dkg háztartási keksz
8 dkg vaj
1 evőkanál porcukor
6 evőkanál tejszínhab
A krémhez:
30 dkg tehéntúró
20 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
5 evőkanál porcukor
1 vaníliarúd belseje
félt citrom reszelt héja
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, ezt követően lekapcsolható oldalú tortaformába nyomkodjuk. A túrót és a mascarponét egy tálba tesszük, adunk hozzá 3-4 evőkanál tejszínt (nem felvertet) és robotgéppel összedolgozzuk. Belekeverjük a cukrot, a vaníliát és a citromhéjat is. Közben felverjük a habot és óvatosan összedolgozzuk a túrókrémmel, majd az egészet ráhalmozzuk a kekszes alapra és hűtőbe tesszük. A csokoládét felolvasszuk és hozzáadjuk a vajat is, majd a krém tetejére csorgatjuk és hűtőbe tesszük amíg szilárddá válik. Ezt követően szeletelhetjük.
ELKÉSZÍTÉS A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a sütőport, az őrölt mandulát, 1 csipet sót, a kétféle cukrot, és belereszeljük a narancs héját. Kikeverünk 2 db toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát s elosztjuk nagyobb és kisseb részre. Nagyobbik tésztát kivajazott, lisztezett 37x27 cm tepsibe egyenletesen bele tapogatjuk s mehet rá a tölte...
Elkészítési idő: 1/2 ó Nehézség: KönnyűA tojásokat kikeverjük a cukorral és a túróval. Hozzáadjuk a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe simítjuk, 25-30 perc alatt készre sütjük. Porcukorral hintve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű