menu

Családireceptkönyv.hu

Zabpehelylisztes kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg zabpehelyliszt
1 teáskanál só
1 dkg élesztő
1 kanál méz
3,5 dl víz

Elkészítés:


ÍDolgozd össze a hozzávalókat.
A tésztát jól gyúrd át.
Hagyd pihenni kb. 30 percet.
Sütőpapírral bélelt sütőformában, 220 fokon süsd 35-40 percig.

Tippek:
Tovább csökkentheted a kenyér glikémiás indexét, ha keversz még hozzá 1-2 kanál csicseriborsó lisztet, vagy más fehérjedús lisztet!
Arányosan kiválthatod a víz mennyiségét joghurtra, íróra is!
Ha nem vagy glutén érzékeny, a kenyér tésztájához tehetsz 1 kiskanál sikért is, ez javítja a kenyér állagát!
Dúsíthatod különböző magvakkal is a kenyértésztát: csökkenti a szénhidráttartalmat, növeli a rostok mennyiségét, miközben a GI-et is lejjebb nyomja.

Zabpehelylisztes kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Bögrés pillefánk
Bögrés pillefánk

A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, me...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Barackos - Barackos-pudingos sütemény
Barackos - Barackos-pudingos sütemény

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé választjuk. 2. A pudingot megfőzzük még és még melegen belekeverjük a tejfölt és a kockára vágott barackot. 3. Egy közepes te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Panda mama
Grízes Mézes Krémes
Grízes Mézes Krémes

1.10 dkg Rama, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál méz, 0,5 dl tej, 1 db tojás, 1 cs. sütőpor: ezeket gőz fölött felolvasztom, majd hűlés után 50 dkg lisztet teszek bele és jól összeg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
ISCHLER A RÉGI CSALÁDI RECEPT
ISCHLER A RÉGI CSALÁDI RECEPT

Tizennégy deka vajból tizennégy deka liszttel, hét deka cukorral és hét deka őrölt dióval vagy mandulával tésztát gyúrunk. Fél centi vastagságúra nyújtjuk, és kis poharakkal kivágj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk