50 dkg zabpehelyliszt
1 teáskanál só
1 dkg élesztő
1 kanál méz
3,5 dl víz
ÍDolgozd össze a hozzávalókat.
A tésztát jól gyúrd át.
Hagyd pihenni kb. 30 percet.
Sütőpapírral bélelt sütőformában, 220 fokon süsd 35-40 percig.
Tippek:
Tovább csökkentheted a kenyér glikémiás indexét, ha keversz még hozzá 1-2 kanál csicseriborsó lisztet, vagy más fehérjedús lisztet!
Arányosan kiválthatod a víz mennyiségét joghurtra, íróra is!
Ha nem vagy glutén érzékeny, a kenyér tésztájához tehetsz 1 kiskanál sikért is, ez javítja a kenyér állagát!
Dúsíthatod különböző magvakkal is a kenyértésztát: csökkenti a szénhidráttartalmat, növeli a rostok mennyiségét, miközben a GI-et is lejjebb nyomja.
• Egy pár epret felkockázunk, majd cukor és egy pici víz hozzáadásával szirupot főzünk belőle. Miután elkészült kihűtjük. • A tojások sárgáját 12 dkg cukorral turmixgéppel habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel átmossuk. Jól lecsepegtetjük. A vajat megolvasztjuk és a tésztával összekeverjük. Majd hagyjuk telj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA leveles tésztát kinyújtjuk, és kb. 3 cm széles csíkokra vágjuk. Ha van, a rolóformát olajozzuk meg kicsit, és tekerjük fel úgy, hogy a tészta fedje egymást spirális alakban....
Elkészítési idő: 40-50 perc Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait jól összedolgozzuk, közepes tepsibe nyomkodjuk, és elõmelegített sütõben 5-10 percig sütjük. A tölteléket is elkészítjük, jól kikavarjuk és egyenletesen az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű