2,5 dl rizs ( 1 bögre )
1 db leveskocka + delikát
kétszeres+ még háromnegyed mennyiségű vízz
só
6 ek, olaj
1 nagyobb babérlevél
ha van zöldpaprika abból kis darabot apróra kockázni
bab és kukorica konzerv
saját magamnak tálaláskor őrölt korianderrel megszórni
2,5 decis a csésze amivel szoktam csinálni
Kimérem A csészébe a rizst át öntöm szűrőbe jó kis langyos vízzel alaposan leöblítem aztán egy tálba meleg vizet engedek amiben körülbelül 20 percig beáztatom a rizst.Ezt az áztató vizet leszűröm róla beleteszem egy nagyobb jénaiba felöntöm kétszeres + háromnegyed mennyiségű vízzel sót egy leveskockát + delikátot tettem bele, 6 ek olaj, babérlevelet, a (műanyag mikro fedőt) sütőpapírt tűvel kijuggatva és gumival ráfogatva a jénaira tettem a jénaira és azt nekem 800 fok a legnagyobb teljesítménye mikrónak azon 10 percig főztem,
10 perc után átállítottam 600 asra a mikrót és azon 15 percig ment még szintén a műanyag mikró fedővel utána hagytam egy picit állni hagytam. Tálaláskor kukoricát, babaot tettem hozzá. Saját részre korianderrel megszórtam. Ez fincsi
Összekevered a túrót az édesítővel, Gombócokat készítesz. Megforgatod kókusz reszelékbe.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűElőző este átválogatjuk, és beáztatjuk hideg vízbe a babot, egy másik tálban pedig a füstölt húst. Másnap fél órára hideg vízbe teszünk egy Római tálat, fedelével együtt. A zölds...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg a gyömbért és hámozzuk meg, ha szükséges. (Én személy szerint nem hámozom meg, csak alaposan ledörzsölöm.) Szeleteljük fel nagyon vékonyan, vagy vágjuk apró darabokra....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk és nagyon vékony karikákra vágjuk. A lisztet összekeverjük sóval, borssal és pirospaprikával. és úgy szórjuk meg vele a nyers burgonyát, hogy mindenütt érje...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes