10 dkg puha vaj
25 dkg porcukor
4 db tojás szétválasztva
25 dkg liszt 2 dl tej
1/2 cs. sütőpor
csipet só
~50 dkg magozott meggy, vagy bármilyen más gyümölcs.
Esetleg ét csoki mehet hozzá.
A tojás sárgáját a porcukorral és a vajjal krémesre keverem robotgéppel, majd a lisztet és a tejet apránként felváltva hozzá adagolom. Eztán a sütőpor és só jönn.
A tojás fehérjét felverem habnak és a többihez keverem 3-4 részletben.
Sütőpapíros tepsibe öntöm és a liszttel megszórt gyümölcsöt elosztom a tetején.
~180-190 C-os sütőben megsütöm. (kb. 1 óra)
A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral dolgozzuk ki alaposan, öntsük rá a tejet, keverjük össze. A kb másfél centis karikákra vágott kifliket áztassuk néhány másodpercig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a tejet, a tojássárgáját és a pudingport csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük. A vajat a cukorral kikeverjük és összedolgozzuk a teljesen ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabkekszet késes robotgéppel dolgozd finomra. Olvaszd fel a vajat és keverd össze a keksszel. Egy kapcsos tortaforma alján egyenletesen oszlasd el, nyomkodd bele. Akár kis pereme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokásos módon piskótát sütünk, külön a sárgát és külön a barnát. Közben a pudingokat a pudingpor csomagolásán lévő leírás szerint elkészítjük. A kakaós piskótára rákenjük a van...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű