a piskótához:
6 tojás
6 kanál víz
20 dkg kristálycukor
14 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
4 dkg dió
a krém hozzávalói:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl víz
25 dkg margarin
25 dkg cukor
1 vaníliás cukor
15 dkg darált dió
1 jó kupica rum vagy aroma
A tojássárgáját a cukorral és a vízzel sűrűre keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót. A fehérjékből vert habot óvatosan hozzáadjuk. Zsírozott, lisztezett közepes tepsibe öntjük, és szép rózsaszínűre sütjük.
A krémhez a vaníliás pudingport a vízben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel kikeverjük, majd szép simára keverjük a pudinggal. Utána hozzáadjuk a darált diót – ezt már fakanállal keverjük hozzá. Belekeverjük a kupica rumot vagy aromát.
A piskótát hosszában kettévágjuk, megtöltjük a fele krémmel, rátesszük a másik lapot, majd azt is megkenjük krémmel, úgy hogy maradjon az oldalára is.
A tetejét megszórjuk darált dióval.
1. Az alsó tészta hozzávalóit jól összegyúrni és tepsi nagyságúra nyújtani. 2. Megkenjük valamilyen savanykás lekvárral lehet az meggy, ribizli, áfonya. 3. A piskóta tésztá...
Elkészítési idő:A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot tálba tesszük és robotgéppel habosra kavarjuk. Szánjunk rá legalább 5 percet, hogy alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat. A tojásfehérjéb...
Elkészítési idő:Az élesztőt 1 kiskanál cukorral és 1 dl tejjel felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk, a maradék cukrot elkeverjük benne. A lisztet egy tálba tesszük, beleszórjuk a csipet sót, elkeve...
Elkészítési idő:A tojások sárgáit habosra keverjük a vajjal és a cukorral. A diót a liszttel és a sütőporral összekeverjük és a tojásos krémhez adjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvat...
Elkészítési idő: 1,5 óra