Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

csokis keksz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
4 ek vaj
120 g finomliszt
0.5 teáskanál sütőpor
2 db tojás
180 g nádcukor
1 teáskanál vanília kivonat
0.5 kávéskanál só

Elkészítés:


Az ét- és a tejcsokoládéból 4-4 dekagrammot törjünk kockákra, és a vajjal együtt tegyük egy mikrózható edénybe. 20 másodperces ütemekben melegítsük a mikróban, míg a csokoládé fel nem olvad. A szünetekben érdemes átkeverni a mixet, hogy egyenletesen melegedhessen át. Ne hevítsük túl. Természetesen aki nem nagy barátja a mikrohullámú sütőnek, az bátran válassza inkább a vízgőz fölött olvasztást.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.
Tegyük egy keverőtálba a tojást, a barna cukrot és a vaníliát, majd egy robotgép segítségével magas fokozaton keverjük addig, amíg könnyű krémet kapunk.
Az így kapott krémbe fokozatosan dolgozzuk bele az olvasztott vajas csokoládékrémet, majd egy fakanál segítségével forgassuk össze a száraz hozzávalókkal. A megmaradt csokoládét daraboljuk fel, és adjuk hozzá.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A tésztát púpozott evőkanálnyi adagokban helyezzük egy sütőpapírral ellátott tepsire úgy, hogy 2-3 centiméternyi szünetet hagyjunk az adagok között.
Helyezzük a sütőbe 12-15 percre, majd miután megsültek, hagyjuk pihenni őket egy 10 percig.
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: hőlégkeveréses
költség: 1300 Ft

csokis keksz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karamellás datolyás piskóta
Karamellás datolyás piskóta

Magozd ki a datolyát, és gyűjtsd egy edénybe, töltsd fel vízzel, hogy ellepje, majd forrald 1 percig, ezután adj hozzá szódabikarbónát és habverővel kevergesd. 15 perc után vedd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: PIRO
Gesztenyés álomtorta
Gesztenyés álomtorta

Habverővel külön-külön fölverjük a tojásfehérjét és a -sárgáját, majd a sárgájába óvatosan beleforgatjuk a fehérjét. Hozzáadjuk a darált mandulát, a gesztenyét meg a szódabikarbóná...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Levendulás-marcipános keksz
Levendulás-marcipános keksz

A lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot alaposan elkeverjük, majd az apró kockára vágott hideg vajjal elmorzsoljuk. Belereszeljük a marcipánt. Hozzáadjuk a tojás sárgáját és a róz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamis tiramisu
Hamis tiramisu

Egy pohár tejbe keverünk annyi capuccinóport, mintha meginni szeretnénk. Cukor ne legyen benne, ezután tányérba öntsük ki, ne pohárban legyen! A tejfölt a kristálycukorral, vaníli...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk