10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
4 ek vaj
120 g finomliszt
0.5 teáskanál sütőpor
2 db tojás
180 g nádcukor
1 teáskanál vanília kivonat
0.5 kávéskanál só
Az ét- és a tejcsokoládéból 4-4 dekagrammot törjünk kockákra, és a vajjal együtt tegyük egy mikrózható edénybe. 20 másodperces ütemekben melegítsük a mikróban, míg a csokoládé fel nem olvad. A szünetekben érdemes átkeverni a mixet, hogy egyenletesen melegedhessen át. Ne hevítsük túl. Természetesen aki nem nagy barátja a mikrohullámú sütőnek, az bátran válassza inkább a vízgőz fölött olvasztást.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.
Tegyük egy keverőtálba a tojást, a barna cukrot és a vaníliát, majd egy robotgép segítségével magas fokozaton keverjük addig, amíg könnyű krémet kapunk.
Az így kapott krémbe fokozatosan dolgozzuk bele az olvasztott vajas csokoládékrémet, majd egy fakanál segítségével forgassuk össze a száraz hozzávalókkal. A megmaradt csokoládét daraboljuk fel, és adjuk hozzá.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A tésztát púpozott evőkanálnyi adagokban helyezzük egy sütőpapírral ellátott tepsire úgy, hogy 2-3 centiméternyi szünetet hagyjunk az adagok között.
Helyezzük a sütőbe 12-15 percre, majd miután megsültek, hagyjuk pihenni őket egy 10 percig.
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: hőlégkeveréses
költség: 1300 Ft
Egy kevés vizet melegítünk egy lábasban. Közben egy fém habüstben, ami majd úgy passzol a lábasra, hogy nem ér bele az alja a vízbe, a tojást a cukorral és egy csipet sóval habosra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt - vagy a tejet - meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojás sárgáját és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sütőport, a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a zselatin lapokat áztasd hideg vízbe 5 percre. A citromlevet a vízzel és az édesítővel forrald fel, add hozzá a megpuhult zselatin lapokat és keverd el, hagyd hűlni. A k...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesA felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű