Családireceptkönyv.hu

almás piskóta tejszínhabbal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 nagy alma

3 tojás

3 evőkanál liszt

3 evőkanál cukor

késhegynyi szódabikarbóna és só

fahéj

2 dl habtejszín

Elkészítés:


A tepsit kikenjük kb. egy diónyi margarinnal és jó vastagon megszórjuk a kristálycukorral.
Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, a tepsi aljára helyezzük és fahéjjal megszórjuk.
A hozzávalókból /tojás,cukor,liszt,szódabik.,só/ felverjük a piskótának valót.
Ráöntjük az almára, majd előmelegített sütőben, lassú tűznél megsütjük.
Ha megsült, még melegen kiborítjuk, így az almás felület lesz a tetején.
A tejszínt habbá verjük és a kihűlt tésztára simítjuk, majd ezt is megszórjuk fahéjjal.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez az adag kis méretű /20X28 cm/ tepsihez elegendő!

almás piskóta tejszínhabbal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Receptek
cukkinis süti
cukkinis süti

A liszteket, sütőport, kakaóport, sót elkeverjük. A cukkinit meghámozzuk, aprítógépben összeaprítjuk vagy lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét az édesítő felével kem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Kókuszos süti
Kókuszos süti

- egy tálban keverjük össze a cukrot a tojással - adjuk hozzá az olajat, a lisztet a sütőporral, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet - adjuk hozzá a kakaóport, majd ezt köv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Egyszerű habos finomság
Egyszerű habos finomság

---a piskótákat megforgatjuk egy kevés tejben egy tálkában és -szépen sorba rakjuk egy magas falú edényben ---a pudingot vagy krém port mixerrel addig keverjük amig jó kemény nem...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Babi
Bögrés sárgabarackos sütemény
Bögrés sárgabarackos sütemény

A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Felkockázott sárgabarackkal jól megrakjuk a tetejét, és alaposan meghintjük cuk...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk