2 nagy alma
3 tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
késhegynyi szódabikarbóna és só
fahéj
2 dl habtejszín
A tepsit kikenjük kb. egy diónyi margarinnal és jó vastagon megszórjuk a kristálycukorral.
Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, a tepsi aljára helyezzük és fahéjjal megszórjuk.
A hozzávalókból /tojás,cukor,liszt,szódabik.,só/ felverjük a piskótának valót.
Ráöntjük az almára, majd előmelegített sütőben, lassú tűznél megsütjük.
Ha megsült, még melegen kiborítjuk, így az almás felület lesz a tetején.
A tejszínt habbá verjük és a kihűlt tésztára simítjuk, majd ezt is megszórjuk fahéjjal.
Ez az adag kis méretű /20X28 cm/ tepsihez elegendő!
A liszteket, sütőport, kakaóport, sót elkeverjük. A cukkinit meghámozzuk, aprítógépben összeaprítjuk vagy lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét az édesítő felével kem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- egy tálban keverjük össze a cukrot a tojással - adjuk hozzá az olajat, a lisztet a sütőporral, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet - adjuk hozzá a kakaóport, majd ezt köv...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz---a piskótákat megforgatjuk egy kevés tejben egy tálkában és -szépen sorba rakjuk egy magas falú edényben ---a pudingot vagy krém port mixerrel addig keverjük amig jó kemény nem...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Felkockázott sárgabarackkal jól megrakjuk a tetejét, és alaposan meghintjük cuk...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű