menu

Családireceptkönyv.hu

almás piskóta tejszínhabbal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 nagy alma

3 tojás

3 evőkanál liszt

3 evőkanál cukor

késhegynyi szódabikarbóna és só

fahéj

2 dl habtejszín

Elkészítés:


A tepsit kikenjük kb. egy diónyi margarinnal és jó vastagon megszórjuk a kristálycukorral.
Az almát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, a tepsi aljára helyezzük és fahéjjal megszórjuk.
A hozzávalókból /tojás,cukor,liszt,szódabik.,só/ felverjük a piskótának valót.
Ráöntjük az almára, majd előmelegített sütőben, lassú tűznél megsütjük.
Ha megsült, még melegen kiborítjuk, így az almás felület lesz a tetején.
A tejszínt habbá verjük és a kihűlt tésztára simítjuk, majd ezt is megszórjuk fahéjjal.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez az adag kis méretű /20X28 cm/ tepsihez elegendő!

almás piskóta tejszínhabbal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kakaós - Puncsos piskótatekercs
Kakaós - Puncsos piskótatekercs

1. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral. 2. Verjük fel a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre. 3. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és forgassuk a tojásos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Alpesi teasütemény
Alpesi teasütemény

A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a rumot és a sütőporral elkevert lisztet. A jól kidogozott tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe a n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Csokis monte
Csokis monte

A tejet beleöntjük az edénybe, hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét, a barna cukrot, a pudingport, és sűrű krémmé főzzük. Ezalatt kikeverjük a tejfölt a vaníliás cukorral. Üve...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Fodros kockatészta süti
Fodros kockatészta süti

A 3 tojássárgáját kikeverjük a vaníliás és kristálycukorral, hozzáadjuk a kefírt, a tejfölt és a mazsolát. Belekeverjük a fodros kockát (száraz tésztát) és a tejet. (Nagyon híg le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk