60 dkg bármilyen gyümölcs darabolva
4 evőkanál cukor (nálam édesítő és kókuszcukor vegyesen)
1 tasak vaníliás cukor (nálam aroma)
2 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor (nálam pudingpor)
a tésztához:
25 dkg liszt
5 dkg cukor (nálam édesítő és kókuszcukor vegyesen)
1 tasak vaníliás cukor (nálam aroma)
1 tasak sütőpor
10 dkg vaj
1 tojás
1, 5 dl tejszín vagy natúr joghurt (nálam kefír)
pici só
kevés cukor a tetejére
A pitesütőt kivajazzuk.
A gyümölcsöt a cukrot és a pudingport összekeverjük és a formába szórjuk.
A sütőt 180-190 fokra előmelegítjük.
A lisztet, sütőport, cukrot és a sót összekeverjük.
A tojást és joghurtot is összekeverjük.
A vajat a lisztes keverékkel összemorzsoljuk, majd a tojásos joghurttal összedolgozzuk.
Ragacsos lágy tésztát kapunk.
Én nem formáztam golyókat, hanem egy szilikonlapáttal halmokat tettem a gyümölcsre kis távolságokkal, mert sülés közben nő a tészta, és végül összeérnek majd.
A tetejét szórjuk meg cukorral, majd toljuk a sütőbe.
Ahogy Kati írta, mikor látjuk, hogy a gyümölcs sziruposan rotyog, a teteje pedig ropogós barnára sült kivehetjük a sütőből. Langyosan is, hidegen is nagyon finom!
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. Fokozatosan adagold hozzá az eritritet, majd egyesével a tojássárgákat. A mandulalisztet elegyítsd a sütőporral, a kakaó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódaport, amivel szintén tovább ver...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat kissé felolvasztom, hozzáadom a cukrot és habosra keverem, majd egyenként hozzáadva a tojásokat tovább keverem. Belereszelem a citromhéjat, hozzáadom a krémsajtot, majd ezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot és a darát összekeverjük. A tejet feltesszük forrni. Hozzáadjuk a darát, és folyamatos keverés mellett főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Ezután tányérokba töltjük, majd tálalju...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű