60 dkg bármilyen gyümölcs darabolva
4 evőkanál cukor (nálam édesítő és kókuszcukor vegyesen)
1 tasak vaníliás cukor (nálam aroma)
2 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor (nálam pudingpor)
a tésztához:
25 dkg liszt
5 dkg cukor (nálam édesítő és kókuszcukor vegyesen)
1 tasak vaníliás cukor (nálam aroma)
1 tasak sütőpor
10 dkg vaj
1 tojás
1, 5 dl tejszín vagy natúr joghurt (nálam kefír)
pici só
kevés cukor a tetejére
A pitesütőt kivajazzuk.
A gyümölcsöt a cukrot és a pudingport összekeverjük és a formába szórjuk.
A sütőt 180-190 fokra előmelegítjük.
A lisztet, sütőport, cukrot és a sót összekeverjük.
A tojást és joghurtot is összekeverjük.
A vajat a lisztes keverékkel összemorzsoljuk, majd a tojásos joghurttal összedolgozzuk.
Ragacsos lágy tésztát kapunk.
Én nem formáztam golyókat, hanem egy szilikonlapáttal halmokat tettem a gyümölcsre kis távolságokkal, mert sülés közben nő a tészta, és végül összeérnek majd.
A tetejét szórjuk meg cukorral, majd toljuk a sütőbe.
Ahogy Kati írta, mikor látjuk, hogy a gyümölcs sziruposan rotyog, a teteje pedig ropogós barnára sült kivehetjük a sütőből. Langyosan is, hidegen is nagyon finom!
Kimerjük a lisztet és a porcukrot bele tesszük a sót az sütőport elmorzsoljuk ebben a margarint hozzá adjuk a tojássárgákat és a tejfölt össze állítjuk a tésztát és 30 percre hűtő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelőször is előmelegítettem a sütőt 180 C fokra.(alsó-felső) A tészta hozzávalóit egy keverőtálba öntöttem, géppel (de kézzel is lehet) 1-2 perc alatt összedolgoztam, sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk az összes többi anyagot, amitől a tésztánk szépen nyújtható állagú lesz. Kettéosztjuk a tésztánkat, majd a tepsink méretére nyújtjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűszandis: http://www.sutikbirodalma.hu/2014/08/karamellas-turos-csokis-keksztorta.html
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű