Palacsinta:
2 tojás
Só
3 dl tej
1/2 dl szódavíz,
Csipet szódabikarbóna,
Pár csepp édesítőszer,
Liszt
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 1 dl habtejszín
- vanília aroma
- eper
- porcukor
Szósz:
- eper
- cukor
Palacsinta:
Kikeverjük a palacsintatésztát. Én 2 tojást alaposan felverek, picit sózom, öntök hozzá kb. 3 dl tejet, tovább verem, 1/2 dl szódavíz, csipet szódabikarbóna, pár csepp édesítőszer, és annyi liszt lassan adagolva, hogy ne legyen híg, de túl sűrű se legyen a tészta. A végén dolgozok bele 1 ek olajat is.
Töltelék elkészítése:
A túrót összekeverem a habtejszínnel, teszek bele kevés vanília aromát, ízlés szerint porcukrot (1- 2ek) és alaposan összekeverem. A palacsinta közepére teszek hosszan elkenve, bőven mehet rá, és szeletelek rá epret, majd feltekerem.
A maradék epret botmixerrel zúzom, cukrot szórok rá, hűtöm.
A palacsintákat porcukrozom, majd szósszal leöntöm!
Isteni desszert, kiadós leves után is kitűnő!
A liszttel elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a rámával és a többi anyaggal egyneművé gyúrjuk. Kinyújtjuk, és egyenlő arányban szaggatunk sima, illetve lyukas formát. 180 f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kávét lefőzzük, a pudingot a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, majd egy picit hűtjük. Ha langyosra hűlt belekeverjük a vajat. A habtejszínt felverjük. A kávéba egyenként...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal a sóval a vízzel és az ecettel összegyúrunk, tálba rakjuk, és 12 órán át pihentetjük. A pihentetés után kinyújtjuk és tetszés szerinti formában felvágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével, gőz felett habosra keverem. Amikor habos, leveszem a gőzről és hozzáadom a lisztes keveréket. Összegyúrom, és 4 lapot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű