Családireceptkönyv.hu

Epres – túrós palacsinta eperszósszal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Palacsinta:
2 tojás

3 dl tej
1/2 dl szódavíz,
Csipet szódabikarbóna,
Pár csepp édesítőszer,
Liszt
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 1 dl habtejszín
- vanília aroma
- eper
- porcukor
Szósz:
- eper
- cukor

Elkészítés:


Palacsinta:
Kikeverjük a palacsintatésztát. Én 2 tojást alaposan felverek, picit sózom, öntök hozzá kb. 3 dl tejet, tovább verem, 1/2 dl szódavíz, csipet szódabikarbóna, pár csepp édesítőszer, és annyi liszt lassan adagolva, hogy ne legyen híg, de túl sűrű se legyen a tészta. A végén dolgozok bele 1 ek olajat is.
Töltelék elkészítése:
A túrót összekeverem a habtejszínnel, teszek bele kevés vanília aromát, ízlés szerint porcukrot (1- 2ek) és alaposan összekeverem. A palacsinta közepére teszek hosszan elkenve, bőven mehet rá, és szeletelek rá epret, majd feltekerem.
A maradék epret botmixerrel zúzom, cukrot szórok rá, hűtöm.
A palacsintákat porcukrozom, majd szósszal leöntöm!
Isteni desszert, kiadós leves után is kitűnő!

Epres – túrós palacsinta eperszósszal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Matiz
Csőröge
Csőröge

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Szilvalekváros sütemény 2.
Szilvalekváros sütemény 2.

A vizet és a margarint feltesszük főni. Ha már a margarin elolvadt és forr, a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, simára keverjük, majd visszatéve a tűzre 2-3 percig még, álland...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vaníliás krémtúró
Vaníliás krémtúró

A tojások sárgáját a cukorral, pudingporral és egy löttyintésnyi tejjel alaposan elkeverjük.(Előzőleg a sárgájákat a cukorral kissé habosítsuk ki.) A maradék tejet a vanília magja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Expressz mákos bejgli --Gabriella a konyhában
Expressz mákos bejgli --Gabriella a konyhában

1. A töltelékhez a tejet felforraljuk a cukorral (közben elkeverjük benne a cukrot). Amikor felforrt a tej, lentebb vesszük a lángot alatta és hozzáadjuk a búzadarát, mellyel 1-2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk