menu

Családireceptkönyv.hu

4 tojásos csokis piskóta


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db tojásfehérje
4 db tojássárgája
12 g kakaópor – holland
90 g búzaliszt (BL55)
80 g kristálycukor


Elkészítés:


Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, hőlégkeverés nélkül! A lisztet elkeverjük a kakaóporral. A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját. Majd kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is. Addig keverjük, lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk. A karikába tesszük a masszát, és habkártyával a karika pereméig kihúzzuk a piskótát.A 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük a karikát (légkeverés nélkül). Ha kisült meglisztezzük, tetejére fordítva kb. 1 óra alatt hagyjuk kihűlni a piskóta karikát. Ha teljesen kihűlt a piskótakarika, egy éles késsel körbevágjuk.

Forrás: Apróséf



4 tojásos csokis piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Fekete erdő torta
Fekete erdő torta

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéhez is meg a sárgájához is 5-5 ek cukrot adunk. Először a fehérjét, majd a sárgáját felverjük, és keverőkanállal ezt összedol...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: domika1
Narancs torta
Narancs torta

A tejfölt kikeverjük a cukorral,utána belereszeljük a narancs héját, a levét kinyomjuk bele, és jaffa szörpöt tesszük bele.A tejszínt habosra keverjük,és a masszához óvatosan hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erzsébet királyné tortája
Erzsébet királyné tortája

Először a tésztát készítjük el: egy mély tálban a tojásfehérjéket robotgéppel elkezdjük felverni. Amikor majdnem kész, akkor több adagban hozzáadjuk a cukrot és teljesen keményre v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: debovszkij
Mascarponés epertorta
Mascarponés epertorta

1. A mascarponét összekeverjük a porcukorral. 2. A növényi "tejszínt" kemény habbá verjük, és összekeverjük a mascarponéval. Hozzáadjuk az eperszörpöt. 3. A tortalap mélyedésébe...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk